Premium
22. října 2022 • 05:00

Jak Kuchta ustojí třaskavý návrat do Edenu? Pro kabinu Slavie téma není...

Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do velké míry půjde o jeho zápas. Středobod prvního derby „S“ v sezoně je pevně daný. Jan Kuchta. Někdejší útočník Slavie, toho času ve službách druhého břehu Vltavy. Sparty. Otázka před vrcholem podzimní části sezony je tak nasnadě: jak Kuchta třaskavý návrat do Edenu ustojí?



„Provinil“ se tím, že odmítl návrat do Slavie. Místo toho Jan Kuchta v létě nabral směr Letná, čímž spustil nezadržitelnou lavinu emocí. Pro sešívané se ve vteřině stal nepřítelem číslo jedna. Zrádcem, krysou. Nejen pro fanoušky, ale i pro nejvyšší klubové vedení. „Kdo je Jan Kuchta?“ opáčil ledově Jaroslav Tvrdík na předsezonní tiskové konferenci. A bez sentimentu pokračoval. „Těžko se mi hovoří o lidech bez vychování…“

Zatímco protistrana, tedy sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický a jeho kolegové, pozadí letní transferové ságy striktně nekomentovali, Slavia reprezentačního útočníka vůbec nešetřila. Těžko kousala, že hráč, který se v jejích barvách vypracoval do tuzemské špičky, po návratu z Ruska upřednostnil nabídku nenáviděného konkurenta.

Studio iSport.cz k derby s diváky. Přijď a diskutuj s redaktory a experty>>>

„Hráč se s námi odmítl potkat osobně, komunikovali jsme přes jeho agenta. Dohodli jsme termín schůzky, kam měl Kuchta dorazit s agentem. Na setkání přišli trenér Trpišovský, Tomáš Syrovátka, já a v té době i těžce nemocný Jaroslav Tvrdík. Na Kuchtu jsme čekali, nepřišel, nebyl schopný ani zavolat. Agent nám jen ve zkratce oznámil, že hráč se rozhodl pro jinou variantu a tím to skončilo,“ uvedl v září pro klubový web sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud