17. března 2023 • 14:00

Zázrak ze Západu. Vznikl dokument o Plzni, zákulisí titulu i cesty do LM

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Plzeň dnes na tiskové konferenci představila šestidílnou dokumentární sérii Zázrak ze Západu, mapující loňský úspěšný rok klubu. Fanoušci si díky ní mohou připomenout cestu Viktorie za šestým ligovým titulem a čtvrtou účastí ve skupině Ligy mistrů. Dokument v režii Petra Větrovského nabídne i exkluzivní záběry či rozhovory ze zákulisí.



Svěřenci trenéra Michala Bílka v uplynulé sezoně nečekaně po čtyřech letech ovládli nejvyšší soutěž o sedm bodů před obhájcem titulu Slavií. Následně zvládli tři předkola Ligy mistrů, když postupně vyřadili HJK Helsinky, Šeriff Tiraspol a Karabach. Navíc v šesti zápasech neprohráli, přičemž pět z nich vyhráli.

Los však Plzni přisoudil papírově nejtěžší skupinu s Bayernem Mnichov, Barcelonou a Interem Milánem. Viktoria prohrála všech šest utkání se skóre 5:24. Jako jediná v aktuální sezoně Ligy mistrů ale skórovala proti Bayernu při domácí porážce 2:4. Úřadující německý šampion v ostatních sedmi duelech neinkasoval. Účastí ve skupinové fázi prestižní soutěže vydělal západočeský klub téměř půl miliardy korun.

„Celý rok 2022 byl z pohledu Viktorie naprosto výjimečný. Zisk šestého mistrovského titulu, neuvěřitelná cesta kvalifikací a následné duely s Barcelonou, Bayernem a Interem nám všem přinesly obrovskou vlnu zážitků a emocí, které poodhalíme a necháme fanoušky nahlédnout do zákulisí těchto zápasů a celého klubu. Již při zhlédnutí prvních ukázek jsem měl opět husí kůži a vyvolávalo to ve mně velké emoce,“ řekl majitel a generální ředitel klubu Adolf Šádek.

Dokument bude mít televizní premiéru v pondělí 24. dubna na O2 TV Sport.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud