Jan Vacek
Premium
3. dubna 2023 • 21:00

Křetínského přešlap. Po výletu za sudími přijde trest, co se o pauze dělo?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
23
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Možná se nechal unést emocemi a pocitem nespravedlnosti, možná jen chybně vyhodnotil situaci. Každopádně dost přestřelil. Majitel Sparty Daniel Křetínský se v poločase nedělního utkání Sparty se Zbrojovkou vypravil do kabiny rozhodčích. Tedy do míst, kde neměl co pohledávat. Porušil tak Disciplinární řád LFA a trest ho téměř jistě nemine. Navíc jeho čin absolutně nepomáhá ve složitém úsilí navracet fotbalu důvěryhodnost. Co všechno se v neděli odpoledne na Letné odehrálo?



Měl to být vlastně fádní zápas. Sparta versus Brno. Favorit jasný, žádný big deal. A vlastně ani nebyl, navzdory rozhodně ne stoprocentnímu výkonu rozhodčích. Letenští soupeře z moravské metropole promáčkli 3:1 a udrželi bodový krok se Slavií.

Ten hlavní dynamit ale vybuchl až několik desítek minut po závěrečném hvizdu sudího Marka Radiny. Zápis o utkání totiž odhalil, že majitel Sparty Daniel Křetínský v poločase (stav 2:1), navštívil právě kabinu rozhodčích.

„O poločasové přestávce vstoupil do kabiny rozhodčích pan Daniel Křetínský v doprovodu hlavního pořadatele. Slušnou formou požádal o vysvětlení dvou herních situací a následně kabinu rozhodčích opustil,“ uvedl v reportu o duelu sám Radina.

A tady je ten problém. Řády a pravidla hovoří naprosto jasně. Zástupci jednotlivých klubů nemají u sudích v průběhu zápasu co pohledávat. Striktní fakt, který Křetínský porušil. A nehraje žádnou roli, že je řeč o nejmocnějším muži českého fotbalu, ani to, že se přišel jen v klidu zeptat na dva sporné verdikty.

Rozlišovat logicky nebude ani disciplinární komise, která celý případ dostane velmi brzy na stůl. „Disciplinární komise se případem určitě bude zabývat,“ potvrdil šéf disciplinárky Richard Baček pro deník Sport.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
23

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud