13. května 2023 • 20:02

SESTŘIH: Sparta - Slavia 3:2. Rozhodl Krejčí z penalty, titul je po derby blízko

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
260
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty mají titul na dosah! Ve 2. kole nadstavby porazili Slavii 3:2, v dramatickém derby rozhodl v sedmé minutě nastavení kapitán Ladislav Krejčí z penalty. Tři kola před koncem sezony vede jeho tým o pět bodů a slavit může už příští týden. Ačkoliv měli hosté po většinu duelu územní převahu, domácí byli efektivnější. 



Skóre derby otevřel ve 30. minutě Lukáš Haraslín, ještě v prvním poločase vyrovnal jiný slovenský hráč Ivan Schranz. Sparta si vzala vedení zpět po hodině hry zásluhou Asgera Sörensena, v 85. minutě srovnal střídající Stanislav Tecl. V nastavení však Igoh Ogbu fauloval střídajícího Awera Mabila a kapitán Ladislav Krejčí mladší proměněnou penaltou rozhodl.

Do sestavy Sparty se vrátil uzdravený stoper Sörensen, místo Wiesnera nastoupil Mejdr. Kapitán Krejčí se z postu levého stopera posunul do středu zálohy. Po jednozápasové absenci nastoupil ve středu obrany slávistický kapitán Holeš.

Třetí soutěžní derby na Letné za poslední měsíc dlouho nenabídlo žádnou příležitost. Domácí vsadili na zabezpečenou obranu, po půlhodině hry se však prosadili, když Haraslín výstavní ranou z přímého kopu zpoza vápna nedal gólmanu Kolářovi šanci.

Slovenský reprezentant zaznamenal sedmý gól v ligové sezoně a dal vzpomenout na derby ze září 2021, kdy ze stejné standardní situace v prvním poločase rozhodl o vítězství Sparty 1:0. Letenští šli ve čtvrtém soutěžním derby v této sezoně poprvé do vedení.

Sparta - Slavia: Krejčí divoký závěr rozhodl z penalty. Titulový gól? 3:2
Video se připravuje ...

Slavia odpověděla za pět minut. Douděra průnikovou přihrávkou našel Van Burena, nizozemský útočník nahrál na zadní tyč a zakončující Schranz předčil v souboji Mejdra. Slovák Schranz vstřelil pátou branku v ročníku nejvyšší soutěže a skóroval ve druhém ligovém derby po sobě.

Hned zkraje druhé půle vypálil sparťanský útočník Kuchta z otočky vedle. V 52. minutě se po Provodově autu dostal ve vápně k míči Jurečka, gólman Kovář však svůj tým zachránil. Na druhé straně Sörensenův centr téměř z nulového úhlu skončil na horní části břevna.

V 63. minutě si Letenští vzali zpět vedení. Po zmatcích v šestnáctce se balon odrazil k Sörensenovi a šestadvacetiletý dánský stoper s pomocí tyče překonal Koláře, který si na míč lehce sáhl. V české lize se dočkal pátého gólu.

V 77. minutě tečovanou střelu slávisty Provoda zastavila tyč, ránu střídajícího sparťana Mabila zase vyrazil Kovář. Hosté srovnali v 85. minutě po akci dvou příchozích hráčů z lavičky. Ševčík nacentroval do vápna, Tecl předčil v souboji Panáka a hlavou vyzrál na Kováře. Dvaatřicetiletý útočník se radoval z jedenácté trefy v ligovém ročníku.

Ve čtvrté minutě nastavení Ogbu ve vápně ve skluzu podrazil Mabila a rozhodčí Černý, který odřídil všechna tři derby za poslední měsíc, odpískal penaltu. Tu proměnil tradiční exekutor Krejčí mladší, který si připsal už dvanáctý gól v ligové sezoně. Sparta zaznamenala vítězný gól v nastavení z pokutového kopu ve třech z posledních čtyř kol, totéž se jí podařilo i proti Plzni a v Liberci. Slavia prohrála po devíti kolech.

Góly

Domácí: 30. Haraslín, 63. Sørensen, 90+7. Krejčí ml.

Hosté: 35. Schranz, 85. Tecl

Sestavy

Domácí: Kovář – Panák, Sørensen, Vydra – Mejdr, Krejčí /K/, Sadílek (80. Wiesner), Zelený – Minčev (70. Laçi), Kuchta (80. Mabil), Haraslín (62. Daněk).

Hosté: Kolář – Holeš /K/, Ogbu, D. Jurásek (64. Ševčík) – Douděra (70. Zafeiris), Traoré (46. Lingr), Oscar, Schranz – Provod (81. M. Jurásek), Jurečka, van Buren (81. Tecl).

Náhradníci

Domácí: Vorel, Kamenović, Vitík, Wiesner, Kairinen, Laçi, Daněk, Karabec, Mabil, Højer, Čelůstka

Hosté: Mandous, Ousou, Kačaraba, Bořil, Pech, Ševčík, Zafeiris, Hromada, Lingr, Jurásek, Tecl

Karty

Domácí: Krejčí ml.

Hosté: Provod, Ogbu

Rozhodčí

Černý – Nádvorník, Hájek

Stadion

epet Arena, Praha-Bubeneč

Návštěva

18 113 diváků

Z V R P Skóre B
1. Sparta 35 23 9 3 76:33 78
2. Slavia 35 24 6 5 98:31 78
3. Plzeň 35 18 7 10 60:38 61
4. Bohemians 35 15 7 13 56:58 52
5. Slovácko 35 13 11 11 40:46 50
6. Olomouc 35 12 12 11 53:47 48

Klíčové momenty utkání

Sparta - Slavia: Ogbu fauloval ve skluzu Mabila, šokující penalta v závěru!
Video se připravuje ...

Sparta - Slavia: Tecl hlavou zchladil Letnou, srovnáno, 2:2
Video se připravuje ...

Sparta - Slavia: Sörensen si poradil s odraženým míčem náramně, uklidil ho k tyči, 2:1
Video se připravuje ...

Sparta - Slavia: Jurečka v obří šanci, Kovář podržel
Video se připravuje ...

Sparta - Slavia: Minčev po rohu hlavičkoval nad
Video se připravuje ...

Sparta - Slavia: Schranz zavřel zadní tyč a srovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Sparta - Slavia: Provod zmuchlal Sörensena, za což po něm vyjel nepříčetný Priske
Video se připravuje ...

Sparta - Slavia: Nádherný přímák! Takhle by to netrefil ani Ronaldo, 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
260

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud