23. května 2023 • 22:00

SESTŘIH: Olomouc - Slavia 2:3. Jurečka řídil obrat, ale titul už je pryč

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
23
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Plekanec o Kladnu: Když se opakují pořád stejné chyby… Skills koučové? Nám stačila ulice
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie sice porazili ve 4. kole skupiny o titul ve FORTUNA:LIZE Olomouc 3:2, díky remíze Sparty na Slovácku však ztratili veškeré šance na zisk mistrovského titulu. Úvod zápasu opanovala Sigma, když v šesté minutě proměnil po uklouznutí Holeše svůj únik Zifčák, bylo to už 2:0 pro domácí. Sešívaní se ale nevzdali a Jurečka zvládl ještě do poločasu vyrovnat. Ačkoliv po změně stran Lingr přesnou hlavičkou po další asistenci Oscara otočil, kýžený efekt v podobě přetrvání naděje na titul do posledního kola tato branka nepřinesla. Podívejte se na videa nejzajímavějších okamžiků zápasu.



Sigma proti Slavii vedla po šesti minutách po brankách Juraje Chvátala a Pavla Zifčáka 2:0. Obrat hostů nastartoval dvěma trefami v rozmezí 21. a 35. minuty Václav Jurečka, který zaznamenal v nejvyšší soutěži sedmý a osmý gól z posledních čtyř zápasů. Vítěznou branku vsítil v 67. minutě střídající Ondřej Lingr. Olomouc po čtvrté ligové prohře doma v řadě skončí šestá.

Zápas začal pro Slavii šokem, neboť inkasovala hned z prvních dvou útoků Sigmy. Ve druhé minutě odvrátila obrana hostí míč ze standardní situace jen ke Chvátalovi, jehož střelu z 20 metrů lehce tečoval Ogbu a gólman Kolář nestihl na změnu směru reagovat. Chvátal zaznamenal třetí branku v ligové sezoně.

Další nákop o necelé čtyři minuty později propadl přes Holeše k Zifčákovi, který v nájezdu podruhé rozvlnil slavistickou síť. Celkově se radoval z čtvrté trefy v ročníku nejvyšší soutěže. Podle twitteru CS FOTBAL vstřelili Hanáci rychlejší dva góly v lize (tehdy ještě ve federální) jen v sezoně 1987/88 v Trnavě, kde nakonec prohráli 4:6.

V 11. minutě potrestal aktivní Zifčák nedůraz hostující defenzivy další střelou, která se otřela o Kolářovu tyč. Slavii zvedl její nejlepší střelec Jurečka. Ve 21. minutě uklidil přesný Juráskův centr mezi Macíkovy nohy do sítě.

I když se hosté k trvalejšímu náporu nedostali, srovnali. Oscar ve 35. minutě narýsoval ideální kolmici na Jurečku, který potvrdil skvělou formu, obhodil Macíka a s pomocí tyče vyrovnal. Vstřelil tak svůj třináctý jarní ligový gól a celkově šestnáctý v sezoně nejvyšší soutěže.

Druhá půle už nenabídla tolik dramatických momentů, hra se přelévala od jednoho pokutového území k druhému. Po hodině hry přece jen získala Slavia územní převahu, kterou korunovala vedoucím gólem. Na Oscarův přesný centr naběhl střídající Lingr a hlavičkou k tyči nedal Macíkovi šanci. V ligové sezoně se zapsal mezi střelce pojedenácté. Slavia potvrdila, že má s 94 góly nejlepší ofenzivu soutěže.

Možnou snahu o vyrovnání zhatil svou druhou žlutou kartou během čtyř minut Ventúra. Vršovičtí proti oslabenému soupeři výhru uhájili, byť v 87. minutě se blízko vyrovnání ocitl Vodháněl.

Slavia vyhrála venku v lize teprve druhý z posledních osmi duelů a v ročníku tam získala jen 26 z celkových 75 bodů.

Góly

Domácí: 2. Chvátal, 6. Zifčák

Hosté: 21. Jurečka, 35. Jurečka, 67. Lingr

Sestavy

Domácí: Macík – Vraštil, Pokorný (85. Zorvan), Beneš, Zmrzlý (72. Vodháněl) – Breite (C), Chvátal – Ventúra, Zifčák (46. Navrátil), Pospíšil (56. Fortelný) – Chytil (56. Kramář).

Hosté: Kolář – Douděra (89. Olayinka), Ogbu, Holeš (C) (46. Provod), Oscar (90+1. Schranz) – Ševčík, Ousou – D. Jurásek, Van Buren (46. Lingr), Hromada (46. Zafeiris) – Jurečka.

Náhradníci

Domácí: Zorvan, Navrátil, Greššák, Sláma, Kramář, Fortelný, Trefil, Vodháněl, Ola

Hosté: Olayinka, Tecl, Provod, Kačaraba, Mandous, Zafeiris, Schranz, Lingr

Karty

Domácí: Zifčák, Ventúra, Ventúra

Rozhodčí

Orel – Váňa, Hádek

Stadion

Andrův stadion, Olomouc

Návštěva

8166 diváků

Důležité okamžiky utkání:

Olomouc – Slavia: Juraj Chvátal pálil, míč se otřel o Ogbua a skončil v síti, 1:0
Video se připravuje ...

Olomouc – Slavia: Pavel Zifčák rychle navýšil vedení Sigmy na 2:0
Video se připravuje ...

Olomouc – Slavia: Václav Jurečka zakončil povedenou kombinaci hostů a snížil na 2:1
Video se připravuje ...

Olomouc – Slavia: Na 2:2 upravil skóre opět Jurečka, když využil přihrávku za obranu
Video se připravuje ...

Olomouc – Slavia: Ondřej Lingr využil centr Oscara a zakončil hlavou k tyči, 2:3
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Sparta 35 23 9 3 76:33 78
2. Slavia 35 24 6 5 98:31 78
3. Plzeň 35 18 7 10 60:38 61
4. Bohemians 35 15 7 13 56:58 52
5. Slovácko 35 13 11 11 40:46 50
6. Olomouc 35 12 12 11 53:47 48

Hapalův nejzoufalejší výrok sezony. A měla by teď Slavia kupovat útočníka?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
23

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud