Michal Koštuřík
29. května 2023 • 18:20

Slovácko mění jedničku: Heča se vrací, Nguyen odchází. Míří do Slovanu!

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankářská kolize ve Slovácku se konat nebude. Klub v pondělí potvrdil návrat Milana Heči (32) ze Sparty, o němž už iSport.cz referoval před několika měsíci. Místo v bráně mu uvolní Filip Nguyen (30), který se dočká zahraničního angažmá. Nebude to však ve vietnamské lize, kam dlouhodobě směřoval. Podle dostupných zdrojů míří na Slovensko, do mistrovského Slovanu Bratislava!



Držet si v kádru dva gólmany-třicátníky by nemělo smysl. Bylo jasné, že pokud se vrátí Milan Heča, dostane zelenou k odchodu dosavadní jednička Filip Nguyen. To bylo i jeho přání.

„Můj sen je zkusit si zahraničí. Byl bych rád, kdyby se mi v létě povedlo udělat krok směrem ven,“ prohlásil nedávno v rozhovoru pro iSport.cz. Kontrakt ve Svědíkově celku mu končí až 31. prosince 2024, tudíž za něj Slovácko vyinkasuje odstupné.

Je téměř jisté, že jeho novým působištěm bude bratislavský Slovan. Slovenský gigant, čerstvý mistr, který koučuje Vladimír Weiss a v záloze nastupuje Čech Jaromír Zmrhal. Paradoxní je, že se Nguyen narodil v Banské Bystrici, odkud se záhy přestěhoval s rodiči do Prahy.

V brance by měl nahradit Adriana Chovana (27), jenž v předstihu avizoval, že klub po sezoně opustí. Dvojkou byl v předcházejícím ročníku Martin Trnovský (22), v kádru jsou ještě dlouhodobě zraněný Michal Šulla (31) a teenager Adam Hrdina (19).

Slavia - Slovácko: Nguyen se vykoupil, chytil tutovku Olayinky
Video se připravuje ...

Staronovou jedničkou Slovácka se stane Milan Heča, jenž působil pět let ve Spartě. V poslední sezoně si však nepřipsal ani jeden ligový start, nastoupil jen šestkrát za „béčko“ ve F:NL. Na Moravu jde rodák z Krumvíře po skončení smlouvy jako volný hráč. Pátému mužstvu FORTUNA:LIGY, v jehož dresu debutoval už v říjnu 2010, se upsal na tři roky.

Celkem odchytal mezi elitou 181 zápasů, většinu právě za Slovácko. „S Milanem jsme byli v kontaktu delší dobu. Je to velmi kvalitní gólman, který má jako odchovanec vztah ke klubu a vrací se tudíž do známého prostředí,” okomentoval jeho comeback sportovní ředitel Veliče Šumulikoski.

Na pozici dvojky nejspíš zůstane Tomáš Fryšták (35). Mladý Jiří Borek by měl odejít na hostování, ideálně do druhé ligy. „Jsem rád, že jsem dostal nabídku od Slovácka, které se za poslední roky posunulo směrem k české špičce. Samozřejmě jsem klub po celou dobu sledoval a věřím, že budu nápomocen nějakému dalšímu úspěchu,” uvedl Heča na webových stránkách.

V roli hlavního kouče ho povede Martin Svědík, jehož příchod do Plzně definitivně padl. Hledá se nový asistent za Josefa Muchu, který končí. Stejně jako obránce Patrik Šimko.

1. FC Slovácko Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
1. Sparta 35 23 9 3 76:33 78
2. Slavia 35 24 6 5 98:31 78
3. Plzeň 35 18 7 10 60:38 61
4. Bohemians 35 15 7 13 56:58 52
5. Slovácko 35 13 11 11 40:46 50
6. Olomouc 35 12 12 11 53:47 48

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud