2. prosince 2023 • 18:54

Tvrdík pálí do LFA: Slavia žádala odklad, po reakci chce změnu vedení

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
157
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas Slavie se Zlínem je na programu na neděli od 15 hodin. Zatím se neví, zda se bude hrát, nicméně šéf sešívaných rozpoutal na sociálních sítích konflikt s Ligovou fotbalovou asociací. Chtěl totiž zápas odložit kvůli nebezpečné cestě, což mu podle jeho vyjádření asociace zamítla. Ta reagovala tím, že oficiálně žádnou žádost nedostala. A to ho naštvalo ještě víc.



17. kolo FORTUNA:LIGY zavalil sníh. Z pěti sobotních zápasů zůstal jediný a úroveň hry v Olomouci podle toho vypadala, odložen už je také nedělní šlágr mezi Baníkem a Plzní. V Pardubicích, kam má přijet Sparta, odklízí sníh i manažeři klubu. A Slavia je na cestě do Zlína, kam se jí evidentně příliš nechce. Nejen kvůli terénu, ale i kvůli náročnému cestování.

„Slavia požádala z důvodu nebezpečné cesty pro autobus a vozidla klubu a našich fans odložení zítřejšího zápasu ve Zlíně. Naše žádost byla zamítnuta, takže v 16 hodin vyrážíme,“ napsal odpoledne na sociální síť X (dříve Twitter) předseda představenstva českých vicemistrů Jaroslav Tvrdík.

Sněhová kalamita totiž zasáhla většinu českého území, tedy i dálnice. A podle toho nyní spojení směrem na Zlín vypadá. Sešívaní navíc mají velmi náročný program, vždyť ještě ve čtvrtek hráli v Evropskou ligu v Tiraspolu.

Ani stav hrací plochy ve Zlíně podle fotografií z klubového webu nevypadá ideálně. Z obrázků nicméně nelze posoudit jeho regulérnost a zápas se hreaje až v neděli v 18 hodin.

Zatímco v Praze slávisté pomalu nastupovali do autobusu, přišla z LFA reakce:

„LFA žádnou oficiální žádost ze strany Slavie neobdržela. Zároveň je potřeba jasně říct, že LFA v posledních dnech kvůli počasí detailně a pečlivě sleduje dění na všech stadionech a Zlín není výjimkou. Současný stav hrací plochy je na Letné vyhovující k odehrání zápasu se Slavií a dle předpovědi počasí by se na tom nic měnit nemělo ani v neděli. Do startu utkání navíc zůstává více než den,“ poslal médiím šéf komunikace Ligové fotbalové asociace Pavel Jahoda.

Nicméně tím Tvrdíka naštval ještě víc a zřejmě už z cesty do obuvnického města tweetoval znovu: „Telefonát předsedy představenstva (Jaroslava Tvrdík), tři telefonáty CEO (Martina Říhy) a rozsáhlá SMS korespondence, ze které je jasné, že LFA žádosti Slavie v žádném případě nevyhoví,“ předložil svou verzi. 

Ředitel strategické komuniace vršovického klubu Jakub Splavec před půl sedmou večer zveřejnil, že Pražané oficiální žádnost již poslali. Autobus s hráči byl ale tou dobou už na dálnici. 

„Schovávat se za to, že nepřišla v sobotu odpoledne oficiální na brandovaném papíru, je absolutní vrchol dnešního dne. Vedení LFA potřebuje změnu a v únoru ji předložíme,“ plánuje.

V Ligovém výboru LFA přitom svého člověka Slavia má, jeho členem je muž z představenstva sešívaných Tomáš Bůzek. Mezi vedením výboru nicméně člověk spojený se Slavií chybí. Vede ho místopředseda představenstva Sparty Dušan Svoboda, místopředsedou je spolumajitel Plzně Adolf Šádek.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
157

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud