Pavel Šťastný
21. února 2024 • 20:37

Sörensen zůstává ve Spartě: z náhrady je opora, Čechům usnadňuje práci

Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta ho představila jako náhradu za zraněného Ondřeje Čelůstku. Přišel rychle, nečekaně. Ale Asger Sörensen se v letenském týmu zdrží déle, než zněla původní domluva. Dánský stoper ve středu podepsal nový víceletý kontrakt. „Dobrý signál, že je v klubu spokojený,“ pochvaloval si trenér Brian Priske.



Mezi sparťany přilétla během dopoledního tréninku před zápasem proti Galatasarayi příjemná zpráva. Asger Sörensen parťákům oznámil, že jeho kontrakt se Spartou je rázem o pár let delší. Strahovem zazněl potlesk.

„Uvítali jsme to s velkou radostí,“ prohodil Filip Panák, spoluhráč ze stoperské trojice. „Je skvělé, jak Asgi za poslední rok a půl zapadl do týmu.“

Sparta přivedla Sörensena v červenci, za týden už byl u vyřazení z Konferenční ligy s Vikingem. Okamžitě se dostal do základní sestavy a stal se nejlepším ligovým obráncem v mistrovské sezoně.

„Nepamatuju si, že by některý z cizinců takovým způsobem zaplul do české ligy. Není jednoduchá skrz soubojovost, ale Asgi je v tom silný, těžko se obchází. V tom je jeho výhoda,“ podotkl Panák.

Sörensen je rovněž střelcem důležitých gólů. Trefil se v boji o titul proti Slavii (3:2) i v zápase s Dinamem Záhřeb (4:1), po kterém se Letenští dostali do skupiny Evropské ligy.

„Asger je důležitý na hřišti, ale také v kabině. Je to dobrý podpis, protože je důležité zachovat konzistenci mužstva. Tím potvrzujeme, že máme velké ambice,“ řekl Priske.

Za rok a půl si ve Spartě vybudoval výraznou pozici, mužstvo v několika zápasech vedl i s kapitánskou páskou. „Dost nám ulehčuje práci. Je spojkou mezi českými a zahraničními hráči. Když přijde do týmu nový cizinec, vysvětlí mu, co a jak v klubu chodí,“ prozradil Panák.

Sörensen má před sebou ve Spartě další roky, jeden z dosud nejdůležitějších zápasů ho čeká ve čtvrtek proti Galatasarayi.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud