Premium
5. dubna 2024 • 15:25

Sparta: šedivé duo za 80 milionů. Slavii se vyplácí zvíře, Zima půjde nahoru

Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V zimní přestávce neváhala pražská „S“ sáhnout do klubových trezorů a vybrat na nákupy velké částky. Zatímco Sparta obchodovala umírněněji, za dvě nová esa zaplatila 80 milionů korun, Slavia si pod novým majitelem nachystala 210 milionů. A jak se posily ujaly? Na mimořádné kousky dua Markus Solbakken a Indrit Tuci zatím na Letné čekají, podobně jsou na tom i v Edenu. Jasnou trefou byl gólman Jindřich Staněk, ovšem třeba stomilionový David Zima se spíš hledá. Trenéři rivalů přesto věří, že ve finiši FORTUNA:LIGY všechny nové tváře procitnou.



Tak už? Spíš zase až příště… Pořád se čeká, až Markus Solbakken s Indritem Tucim naplno rozbalí svůj um a ukážou, proč je Sparta v zimě přiváděla dohromady za 80 milionů korun (55+25). Zatímco albánský útočník už se aspoň částečně splatil tím, že gólem a asistencí pomohl k postupu v Evropské lize přes Galatasaray, dvakrát dražší norský záložník dosud nevystoupil ze šedivého průměru. „Zatím nepotvrzují očekávání. Až čas ukáže, jestli vůbec dokážou vytvořit tlak na sestavu, nebo budou pořád jen žolíci,“ říká expert David Kobylík, jenž je bedlivě sledoval v Opavě.

Co se startů za Spartu týče, jsou jako dvojčata. Jak Markus Solbakken, tak Indrit Tuci na jaře naskočili dvakrát v MOL Cupu, třikrát v Evropské lize a šestkrát ve FORTUNA:LIZE. Objektivně řečeno, pořád jde o malý vzorek, do kterého vstupuje důležitý a nezměřitelný faktor aklimatizace. Při vší úctě k Vikingu Stavanger a Lokomotivě Záhřeb, angažmá u českého mistra je mnohem vyšší kariérní úroveň.

„Přišli s otevřenou myslí, naslouchají, vstřebávají podněty. Chtějí se učit. Velmi rychle si zařídili i bydlení a okamžitě si přivykli na dennodenní pracovní život v Praze. Jsou dobře mentálně připraveni. Teď je na nich, aby udělali další krok a své výkony ještě posunuli. S oběma jsem ale velice spokojen,“ chválí jediné dva zimní nováčky v kádru kouč Brian Priske.

Kritiku od něj klasicky neuslyšíte. Přesto se nelze zbavit dojmu, že za čtvrt roku už oba měli předvést více záblesků, aby zamezili pochybnostem. Proč vznikají? Jedna věc je chtě nechtě vysoká pořizovací cena, druhá fakt, že přímo na jejich pozice čekají na šanci Patrik Vydra s Michalem Ševčíkem. Tedy klíčoví borci české reprezentační jednadvacítky se solidní formou.

SESTŘIH: Opava - Sparta 0:2. Favorit prošel potřetí v řadě do finále
Video se připravuje ...

Tuci se navzdory nevýrazným výkonům už alespoň zapsal gólem a třemi asistencemi do statistik a získal si fanoušky v domácí odvetě proti Galatasaray (1+1). „Tam se mi líbil,“ přikyvuje expert David Kobylík. Herně

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud