17. července 2008 • 03:00

Baník vyhnal Fukala

Autor: Sport
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nuceným vystěhováním ze svého hotelového pokoje doplatil na příjezd Baníku Ostrava do rakouského Kapfenbergu obránce místního klubu Milan Fukal.



Ostravský celek si pronajal celý místní hotel Grabner, kde Fukal po svém příchodu zatím bydlí. Bývalý jablonecký obránce si musel sbalit své věci a přestěhovat se do náhradního ubytování.

Fukal nastoupil do prvoligového Kapfenbergu před dvěma týdny. Neměl zatím čas najít si ideální bydlení, a proto dosud provizorně přebývá v hotelu Grabner, který je součástí areálu stadionu.

Jenže právě tuto lokalitu, a tedy i hotel, si pro své herní soustředění vyhlédl Baník Ostrava. A vedení hotelu urostlému stoperovi taktně naznačilo, že by měl svůj pokoj na nějaký čas vyklidit a uvolnit.

„Den předtím, než Baník přijel, mi bylo řečeno, abych se přestěhoval jinam. Tak jsem vzal kufry, sbalil věci, naházel je do auta a musel jsem jít jinam, no,“ usmíval se včera Fukal.

Ale záhy uvedl věc na pravou míru. „Neměl jsem takové štěstí jako Patrik Siegl, který je tady měsíc a má už své bydlení. Zatím jsem neměl čas pořádně ho vybrat, proto jsem na hotelu. Byl jsem ale hned na začátku upozorněn, že může nastat situace, kdy budu muset hotel opustit. Takže všechno proběhlo, jak mělo. Ne že bych byl na Baník nějak naštvaný, že jsem kvůli němu musel na dlažbu,“ pokračoval někdejší reprezentační obránce.

Rakouská liga už má za sebou dvě kola, ale Fukal do ní ještě nezasáhl. Má problém s kolenem, které mu lékaři na jaře operovali.

„Zní to paradoxně, ale já jsem hrozně rád, že jsem v Rakousku, i když nehraju. Vím totiž, že kdybych zůstal v Jablonci, tak bych s tímhle zraněním skončil s fotbalem,“ prohlásil Fukal. „Tam by mě léčili nějakýma práškama, což by nepomohlo. Tady v Rakousku mám perfektní péči. Starají se o mě a věřím, že do dvou týdnů bude zánět a cysta z kolene pryč a budu hrát,“ dodal Fukal k věci.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud