Michal Koštuřík
26. října 2011 • 04:00

INSPEKTOR V LITOVLI: Fotbalová romantika a pohodlí na mezi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dobře a levně se najíte i napijete, vyvenčíte pejska, jste v pěkné přírodě a ještě máte jako na dlani fotbalový zápas. Takové možnosti skýtá návštěva krajského přeboru v Litovli nedaleko Olomouce.



Místní fanoušci nadávají, že je kolem hřiště omšelý asfaltový ovál. Pravda, kontakt s diváky není zdaleka ideální, přesto je ze všech koutů stadionku v klidné čtvrti na okraji města na trávník dobře vidět.

Fotbalový inspektor  - TJ Tatran Litovel (Olomoucký přebor)

STADION 6,

KOMFORT 6

OBČERSTVENÍ 9

ATMOSFÉRA 3

ATRAKTIVITA HRY 5

VÝSLEDNÁ ZNÁMKA 5,8

Unikátní místa nabízí dlouhý pahorek u lesa naproti hlavní tribuně, kde si můžete sednout na mez a s pivem místní výroby pohodlně sledovat utkání.

Někteří si dokonce důvtipně přinesli stoličky a mezi volně pobíhajícími psy si při sledování derby s Dolany užívali říjnového sluníčka. Fotbalová romantika na druhou. Zvlášť když za vstupenku dáte jen dvacku.

Postaráno je i o hladovce a žíznivce. Stánek vedle tribuny nabízí makrely na špejli, 10 dkg za 18 korun. Pochutnat si můžete i na bůčku a klobáse z udírny.

Je výtečná, za lidovou cenu (25 Kč) a za chleba navíc nic nepřiplatíte. Jen cigáro, avizované na papírovém „jídelním lístku“, nebylo k mání. „Tam máme chybu,“ omlouval se prodejce.

Kousek dál stojí dřevený domek se zahradními stoly, kde nabízejí pivo, svařák, kofolu, brambůrky, tyčinky a jiné pochutiny. Bonusem jsou pultíky, kam si můžete odložit pití či jídlo a při konzumaci sledovat dění na trávníku. Slušné toalety jsou v průchodu k vedlejšímu tréninkovému hřišti, které slouží litovelské mládeži.


Neuvažovali jste o odstranění oválu?
„Diváci na dráhu kolem hřiště nadávají, ale s tím se nedá nic dělat. Chtěli jsme ji odstranit, jenže by to byla hodně nákladná investice. Finance nám chybí, asi jako všude. Tělovýchovná jednota a město ale nyní uvolnily peníze, takže provádíme rekonstrukci šaten. Je to investice přes 2,5 milionu korun. Ty šatny tam byly od povodní v roce 1997.“
Jaromír Jindra, předseda TJ Tatran Litovel


Dosavadní žebříček hodnocených stadionů (Pořadí, klub, soutěž, výsledná známka)
1.    Žatec             (divize B)                          7,4
2.    Sedlčany       (Středočeský přebor)           7,2
3.    Česká Lípa     (třetí liga)                          7
4.    Loko Vltavín    (třetí liga)                         6,8
5.    Soběslav        (Jihočeský přebor)              6,4
6.    Litovel            (Olomoucký přebor)           5,8
7.    Humpolec       (Přebor Vysočiny)               5,6
8.    Hodonín         (divize D)                          3,8
9.    Brumov          (divize E)                           3,


Co je fotbalový inspektor deníku Sport?
Redaktoři Sportu si každý víkend vyberou jeden zápas v nižších soutěžích, kam bez ohlášení přijedou a provedou „inspekci“ - na místě otestují, co může fotbalový fanoušek očekávat od návštěvy daného stadionu.

Hodnotí se pět základních kritérií: Stadion – dojem z místa a jeho celkový vzhled

Komfort – služby pro diváky, zápasový program, počet míst k sezení a stání, výhled a čistota, cena vstupenky, možnost parkování.

Občerstvení – jeho dostupnost, kvalita a cena Atmosféra – počet diváků, způsob fandění a objektivita, hlasatel, tombola, doprovodný program

Atraktivita hry – jak moc svým fotbalem baví domácí tým.

Každá tato kategorie je ohodnocená na číselné stupnici 1-10 s tím, že desítka je maximální počet bodů, stejně jako je to u hodnocení hráčů v první fotbalové lize. Všechny udělené body se sečtou a vydělí pěti, z čehož vyjde výsledná známka klubu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud