Jan Podroužek
7. září 2014 • 21:08

Fanoušci mistra v Živanicích řádili! Nepomohli nám, zlobila se Sparta

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Klidné třetí kolo u divizního soupeře? To fakt ne. Český mistr si musel postup přes Živanice tvrdě vydřít a navíc dostával sodu i od vlastních fanoušků. Kvůli tomu, že z hostujícího sektoru na trávník pořád létaly světlice a další předměty, na devět minut přerušil sudí Pavel Orel zápas, který pak Sparta dovedla k vítězství 3:1.



MATCH OVERVIEW LEGACY

„Tohle k fotbalu nepatří, nepomohlo nám to,“ štvalo záložníka Marka Matějovského. „Nevím, jak proti tomu bojovat, mně se tohle prostě nelíbí,“ dodal ještě s vyčítavým výrazem směrem k výtržníkům.

Stadionek v Živanicích hostující fandy lákal na neplechu. K autové lajně to měli sotva dva metry, od hřiště je dělil jen klandr se zavěšenou reklamou. Hodit něco na hřiště byl nejmenší problém. Tak to udělali asi pětkrát během zápasu.

Dvacet minut před koncem dokonce na trávník mrskli za stavu 1:1 při sparťanském nadějném brejku druhý míč. Fandové zarazili vlastnímu týmu akci…

„Vážíme si všech, kdo nám dávají energii a pozitivně nás motivují, ale teď tam byly okamžiky, kdy nám nepomohli. Možná očekávali větší kvalitu, rozdíl,“ přemítal trenér Sparty Vítězslav Lavička.

Prosba z hostujícího sektoru „Bojujte za Spartu!“ by tomu odpovídala, činy původců tohoto hesla ale ani náhodou. Když se v 73. minutě zvedla před problematickým hloučkem dýmová clona, Orel neváhal a zápas na devět minut přerušil. Hráče i realizační tým vzal do kabin. Aktérům pak v útrobách sdělil, že jestli se to bude opakovat, zápas se nedohraje.

„Naštěstí to fanoušci pochopili,“ ulevil si po vítězství 3:1 Lavička.

„Bylo vidět, že to Spartě škodí, ale myslím, že to nedělalo to jádro, které chodí na Letnou. Tihle se podle mě chtěli vyřádit, aby mohli říkat, že v Živanicích v poháru házeli světlice,“ nemazal se s nimi střelec jediného domácího gólu Michal Buriánek.

Sparťanský fanoušek provokoval v domácím sektoru příznivců Živanic
Sparťanský fanoušek provokoval v domácím sektoru příznivců Živanic

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud