Jakub Dvořák
4. prosince 2014 • 19:00

Sparta na Strahově? Místa jen na stání, diváci slyšeli nadávky hráčů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za týden je čeká mimořádně důležité utkání. Fotbalisté Sparty budou ve švýcarském Bernu bojovat o jarní účast v Evropské lize. Jenže příští soupeř má stadion s umělou trávou. Letenští tak odvetu osmifinále Poháru FAČR s Příbramí (3:1) odehráli v tréninkovém centru na Strahově. Tam mají umělý povrch k dispozici. Sparta si tak mohla otestovat, co jí ve Švýcarsku čeká.



„Hráči měli na umělé trávě dva tréninky a nyní zápas. Po utkání s Neapolí jsem mluvil s jejich zástupci, kteří říkali, že před zápasem v Bernu lehce podcenili, ale dva tréninky podle jejich názoru stačí, aby si člověk zvykl na jiný povrch," naznačil tiskový mluvčí Kasík, že Sparta nechce v Bernu nic podcenit.

Už při vchodu do areálu bylo znát, že domácí pojali odvetu opravdu důstojně. Pořadatelé na každém rohu důkladně kontrolovali příchozí fanoušky stejně, jako by se hrálo na Letné jako obvykle.

Sparta - Příbram 3:1. Pohárový duel okořenily krásné trefy
Video se připravuje ...

„Pro náš organizační tým to byla netradiční věc. Měli jsme speciální poradu a obešli si všechna riziková místa. Také jsme si stanovili jasná pravidla, tak aby zápas proběhl bez problémů, řekl Kasík.

Na tribuně bývalého spartakiádní stadionu otevřeli dokonce i stánek s občerstvením pro své nejvěrnější fanoušky, aby se v zimě mohli zahřát. Sešlo se jich zde skoro 600 a všichni vydrželi ve stoje, protože místa k sezení nejsou na stadionu k dispozici, a v mrazivém počasí sledovat pohárovou odvetu svého klubu.

Jak to vypadalo na Strahově? Sparta vyřadila Příbram z poháru
Video se připravuje ...

„Umělá tráva, která je instalována necelý rok, splňuje přísné standardy. Nevíme, jak kvalitní umělou trávu mají v Bernu, navíc není vyloučeno, že ji těsně před utkáním ještě nepokropí. My se tomuto kroku vyhnuli z technických důvodů. U nás ji kropíme pouze v létě,“ vyjádřil se k technickému stavu hřiště Kasík.

Utkání na Strahově mělo své kouzlo. Velmi zajímavý byl blízký kontakt mezi diváky a hráči na hřišti, díky kterému bylo slyšet z hrací plochy každé slovo. Příkladem může být ostrá výměna názorů Marka Matějovského a Martina Suse ve druhém poločase.

Naopak malým problémem pro Spartu mohla být absence podavačů míčů z řad fotbalových žáků. Ti totiž měli školní povinnosti.

„Je to pravda. Tradiční podavači míčů byli ve škole, ale jelikož se utkání týkalo celého Strahova, tak bylo tréninkové centrum uzavřeno a mládež tudíž ani do něj neměla přístup,“ vysvětlil tiskový mluvčí, proč míče podávali pořadatelé. Sparta tak osmifinálovou odvetu s Příbramí zvládla. Jak na hřišti, tak i v hledišti. 

Radost sparťanů po vstřeleném gólu
Radost sparťanů po vstřeleném gólu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud