6. října 2023 • 13:25

Los osmifinále MOL Cupu: Spartě hrozí Bohemians, Slavia bude hrát v Hradci

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájce vítězství Slavia se v osmifinále MOL Cupu představí na hřišti Hradce Králové. Sparta bude hrát v Ďolíčku proti Bohemians, pokud „klokani“ splní roli favorita v souboji s Kolínem. V osudí jsou dvě dvojice týmů z nižších soutěží - Velvary hostí Opavu, Dukla přivítá Vyškov. Úředním termínem osmifinále je středa 1. listopadu.



V programu MOL Cupu zbývá dohrát ještě pět zápasů 3. kola, proto v osudí nezvykle figurovalo pět dvojic. Jednu z nich hned v úvodu přisoudil los úřadujícímu českému mistrovi a lídrovi ligové tabulky Spartě, která se může v osmifinále představit v prestižním pražském derby na stadionu v Ďolíčku proti Bohemians 1905. „Klokani“, kteří v minulé sezoně došli v poháru až do semifinále, jsou v dohrávce proti třetiligovému Kolínu jasným favoritem.

Obhájce triumfu v MOL Cupu Slavii čeká nepříliš oblíbený soupeř z Hradce Králové. Červenobílí sice „Votroky“ v úvodu této ligové sezony doma porazili 2:0, ale předtím nad nimi v lize třikrát po sobě nezvítězili a z toho dvakrát prohráli. Východočechy, kteří nedávno otevřeli nový stadion, vede bývalý sparťanský trenér Václav Kotal. V posledním vzájemném duelu v poháru zvítězil Hradec v roce 2006 ve čtvrtfinále 1:0.

Další ze spolufavoritů MOL Cupu Plzeň nejprve musí zvládnout dohrávku na stadionu divizních Mariánských Lázní. Poté by Viktorii mohl čekat náročný zápas v Olomouci a to v případě, že Sigma uspěje na půdě druholigového Žižkova.

Všech pět dohrávek 3. kola je na programu v příštím týdnu během reprezentační přestávky. Z poháru už v této sezoně vypadly čtyři prvoligové celky. Ve 3. kole neuspěly Pardubice, Teplice a vítěz předminulého ročníku Slovácko, o kolo dříve skončil nováček nejvyšší soutěže z Karviné.

Do osmifinále se dostaly až třetiligové Velvary, které mají slušnou šanci dojít ještě dál, neboť přivítají druholigovou Opavu. Úředním hracím termínem je středa 1. listopadu, některé zápasy se ale jako obvykle s největší pravděpodobností uskuteční i v jiných dnech. Los uplynulého 3. kola MOL Cupu se musel opakovat kvůli tomu, že druholigová Zbrojovka Brno chybně figurovala mezi nenasazenými mužstvy.

Dvojice pro osmifinále:

Kolín/Bohemians - Sparta
Žižkov/Olomouc - Mariánské Lázně/Plzeň
Velvary - Opava
České Budějovice/Chrudim - Jablonec
Dukla Praha - Vyškov
Liberec - Mladá Boleslav
Hradec Králové - Slavia
Baník Ostrava - Uničov/Zlín

Vstoupit do diskuse
11

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud