Ondřej Škvor
21. srpna 2023 • 12:17

A vy jste tam byl? Aneb co řekl sudí Michal Paták o penaltě, než zavěsil

Vstoupit do diskuse
8
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozhodčí Michal Paták v neděli pískal utkání ČFL mezi Admirou a Českými Budějovicemi B (2:1). Penalta, z níž padl vítězný gól, byla stěží k uvěření. Prohlédnout si ji můžete v přiloženém videu.



Známý sudí zvedl telefon, ovšem rozhovor netrval dlouho. Co Paták řekl, než bez rozloučení zavěsil?

„Na co se chcete zeptat?“

Na utkání Admiry proti Budějovicím.
„A na co přesně?“

Na víc věcí. Hlavně na penaltu v nastavení první půle.
„A vy jste tam byl?“

Nebyl, ale viděl jsem záznam a myslím, že mi to stačí.
„Když jste tam nebyl, tak se asi nemáte na co ptát.“

Vyjádření předsedy FAČR Petra Fouska

„V souvislosti s tímto konkrétním videem a zápasem mě z fotbalového prostředí oprávněně kontaktovala spousta lidí. To, co jsem viděl, je naprosto nepřijatelné. Z úsilí o důvěryhodnost fotbalu, o kterou dva roky bojujeme, v žádném případě neslevíme. Třetí liga (ČFL) spadá do kompetence Řídící komise pro Čechy a její komise rozhodčích, ale jednoznačně očekávám, že tyto komise vyvodí v tomto případě nekompromisní závěry.„

 

Vyjádření Admiry Praha

“Fotbalový klub FK Admira Praha z.s. vyjadřuje politování a současně se distancuje od sledu událostí v závěru 1. poločasu utkání 3. kola ČFL FK Admira Praha – Dynamo České Budějovice B.

Kontroverzní rozhodnutí o nařízení pokutového kopu a především nastavení času nad rámec základní hrací doby 1. poločasu považujeme za velmi nešťastné. Tato mediálně velmi šířená událost neprávem znehodnocuje výkon našeho mužstva v utkání a především nezaslouženě vrhá velmi špatné světlo na klub FK Admira Praha z.s. jako takový.„

 

Kontext: Otázky Sportu se měly týkat nedělního zápasu 3. kola skupiny A ČFL (třetí nejvyšší soutěže) mezi Admirou Praha a rezervou Dynama České Budějovice. Rozhodčí Michal Paták v nastavení prvního poločasu nařídil sporný pokutový kop pro domácí, ze kterého padl vítězný gól. Utkání byl jako divák přítomen i redaktor Sportu Pavel Hartman, jeho dojmy čtěte ZDE>>>.

 

Vstoupit do diskuse
8

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud