Ondřej Škvor
4. dubna 2024 • 12:23

Zápy vyhrály díky zvláštní penaltě. Kdo ji tam vidí? Sudí už byl stažen

Vstoupit do diskuse
14
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V hlavní roli utkání ČFL B rozhodčí Václav Kubec. V 84. minutě, za stavu 1:1 zápasu Zápy–Mladá Boleslav B, odpískal prapodivný pokutový kop. Komise rozhodčích už ho stáhla ze všech delegací.



Zápy mají v českém fotbale špatnou pověst, opakovaně se objevují v souvislosti s možnými nekalými praktikami i v obžalobě kauzy kolem Romana Berbra. Na lavici obžalovaných ani u etické komise neskončily, ale poslední případ jim na reputaci nepomůže.

Béčko Mladé Boleslavi porazily v dohrávce zápasu třetí nejvyšší soutěže 2:1 až díky penaltě, která neměla být. Zkušený rozhodčí Václav Kubec posoudil pád Vladyslava Kolodežného jako faul hostující obrany, záběry však ukazují, že útočící hráč spadl poté, co se opřel do střely.

I když Kubec stál za hráči a neměl tak dobrý výhled jako kamera, těžko říct, kde viděl nedovolený zákrok.

Situaci můžete vidět ZDE od času 1:49:20.

Podezření má i komise rozhodčích Řídící komise pro Čechy. „Rozhodčí Kubec byl stažen ze všech delegací. Případem se budeme zabývat na příštím jednání. Samozřejmě čekáme i na zprávu delegáta utkání a všechny dostupné videozáznamy,“ uvedl pro iSport.cz předseda komise Rudolf Špoták.

Zajímavé je sledovat, že střelec gólu Martin Jelínek se běží radovat k zábradlí, u něhož stojí sekretář klubu Michal Mašek (syn zesnulého Františka Maška v obžalobě zmiňovaného s možnými nekalými praktikami Záp), vedle něj Michal Blaschke, kontroverzní muž fotbalu, a s lehkým odstupem vlevo Jan Hořejší. To je někdejší sekretář ŘKČ, etickou komisí odstavený od fotbalu na čtyři roky za podíl na ovlivnění tří zápasů.

Na doplnění, podivný je i první gól domácích. U něj se jen těžko hledá důvod, proč situaci neposoudit jako ofsajdovou. Můžete ji vidět v čase 28:20.

Zápy jsou v tabulce své skupiny druhé se sedmi body ztráty na vedoucí Velvary. 

Vstoupit do diskuse
14

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud