28. února 2014 • 12:23

Před Plzní se začíná klepat Evropa. I slavný Lyon cítí respekt

Autor: ČTK, TV iSport
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeňský fotbalový válec se valí Evropou a získává si respekt soupeřů. Potvrdila to i reakce z francouzského Lyonu, který bude soupeřem Západočechů v osmifinále Evropské ligy. Z českého mistra mají ve slavnému klubu respekt.



"Když dokázali vyřadit Šachtar Doněck, tak je jasné, že je kvalitní tým," citoval server L'Equipe útočníka Bafétimbiho Gomise, který má navíc s českým fotbalem osobní zkušenost. "Kdysi v Saint-Étienne mě trénoval Ivan Hašek," přidal.

Lyon v úvodním utkání v Oděse uhrál bezbrankovou remízu a o postupu sedminásobného francouzského mistra tak rozhodla jediná branka dvojzápasu. Deset minut před koncem ji vstřelil Alexandre Lacazette, který po čtyřech minutách využil přesilovku po vyloučení hostujícího Jevgenije Zubejka.

Plzeň si užívá postup. Spokojenost je veliká, řekl Horváth
Video se připravuje ...

"Nebyl to náš nejlepší zápas, ale naštěstí jsme v pravou chvíli dali gól a splnili úkol, kterým byl postup. " uvedl Gomis. "V posledních týdnech jsme odehráli lepší zápasy, ale nejdůležitější bylo projít dál. Pomalu ale jistě se rozjíždíme a chceme dojít co nejdál," přidal obránce Samuel Umtiti.

"Po dvou náročných zápasech je to velmi sladký postup. Každý viděl, že Ukrajinci nás hodně trápili," prohlásil trenér Lyonu Rémi Garde. "Teď nás čeká Plzeň, která překvapivě vyřadila velezkušený Šachtar Doněck. Na soupeře se připravíme a zkusíme postoupit," uvedl.

Kouč Černomorce Roman Grygorčuk byl z vyřazení zklamaný, hráče Oděsy však pochválil. "Jsem na ně obrovsky pyšný, protože jsme vítězství a postup měli na dosah," řekl. "Po vyloučení už to bylo těžké, navíc jsme dostali i některé velmi přísné žluté karty. Ale celkově jsem s výkonem spokojen," dodal.

Bafetimbi Gomis, opora francouzského Lyonu, prohlásil, že před Plzní cítí respekt, protože vyřadila silný Šachtar Doněck
Bafetimbi Gomis, opora francouzského Lyonu, prohlásil, že před Plzní cítí respekt, protože vyřadila silný Šachtar Doněck

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud