Jonáš Bartoš
26. srpna 2015 • 12:40

Maccabi nezopakujeme, slíbil Ďuriš. S čím jde Plzeň do odvety?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V podobný čas jako sparťané odletěli na odvetu play off Evropské ligy s Vojvodinou i hráči Viktorie Plzeň. Na srbskou půdu si český mistr veze výtečný výsledek 3:0 z domácího duelu, což dává do odvety velké naděje. Jenže Viktoriáni mají stále v hlavách selhání z odvety s Maccabi, kde prohospodařili náskok 2:1 z půdy soupeře. "To se nebude opakovat," slíbil útočník Michal Ďuriš před odletem z pražského Letiště Václava Havla.



Plzeň si po výměně trenéra zvedá sebevědomí, dva zápasy a skóre 5:0 mužstvo opravňuje k optimismu. Přesto se před odvetou s Vojvodinou musí mít hodně napozoru. "Náskok je do odvety výborný, ale nečeká nás nic lehkého. Víme, že u nich bude velmi nepříjemná atmosféra. Věřím, že to zvládneme, do odvety to máme dobře rozehrané," řekl před odletem gólman Matúš Kozáčik.

Západočeši stále rozdýchávají obrovskou ránu, kterou jim uštědřilo vyřazení z předkola Ligy mistrů s Maccabi. Plzeň šla do odvety s nadějným náskokem 2:1 z půdy soupeře, jenže doma vybouchla, prohrála 0:2 a sen o milionářské Lize mistrů se rozplynul.

"Pořád na to myslíme. Víme, že ve fotbale to tak chodí. Pokud člověk něco podcení a myslí si, že to bude jednoduché, většinou to bývá naopak," povzdechl si Kozáčik. "Hlavně trenér je nový. Zápas s Maccabi nám ale dal hodně. Určitě jsme se z něj poučili, podobnou chybu a podobný výsledek nemůžeme zopakovat," přitakal Ďuriš.

Plzeň si tedy moc dobře uvědomuje zrádnost odvety. "Víme, že nic není hotové, chceme se na to připravit a zvládnout to tam. Pravděpodobně budou hrát ofenzivněji, po prvním zápase mají ztrátu. Můžeme od nich od začátku očekávat větší tlak a aktivitu," odhadoval Kozáčik.

Z Maccabi jsme se poučili, nebude se to opakovat, slíbil Ďuriš
Video se připravuje ...

Podcenění by se nám nevyplatilo, varuje plzeňský Kozáčik
Video se připravuje ...

Plzeň odletěla v nejsilnější sestavě

Český mistr na čtvrteční odvetu v Srbsku určitě neletí ustrašený, to by byla cesta do pekel. "Víme, jakou mají sílu, určitě budou hrát jinak než u nás. Budeme asi od začátku pod tlakem, musíme se s tím nějak vypořádat a hrát na nějaké brejky," plánoval Ďuriš, se třemi góly aktuálně nejlepší plzeňský střelec.

V Srbsku čeká Plzeň bouřlivé prostředí s divokými fanoušky Vojvodiny. "Víme, že tam jsou horkokrevní fanoušci. Bude to obtížné i proto, že soupeř má svou kvalitu. My ale máme náskok a odvetu bychom měli zvládnout," uvedl na internetových stránkách klubu záložník Patrik Hrošovský.

Západočeši půjdou do utkání v plné síle, připravený bude i citovaný Hrošovský, který kvůli drobným problémům s kolenem vynechal ligový duel s Olomoucí (2:0).

Duše plzeňských fotbalistů jsou po vyřazení z Ligy mistrů stále bolavé. Nicméně úspěch s Vojvodinou a postup do skupiny Evropské ligy znamená cestu, jak na letní selhání z 5. srpna co nejrychleji zapomenout. "Nejdůležitější zápas byl ten s Maccabi, Ale pokud zápas s Vojvodinou zítra zvládneme, bude sezona vypadat úplně jinak, než kdybychom to nezvládli," věděl Ďuriš.

Utkání Vojvodiny s Plzní začíná ve čtvrtek ve 20:30, sledovat ho můžete na iSport.cz ONLINE.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud