30. září 2015 • 16:16

Tohle monstrum čeká na Liberec. Bude to peklo, tuší Pavelka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán David Pavelka věří, že fotbalisté Liberce budou ve čtvrtek v druhém utkání základní skupiny Evropské ligy favorizovanou Marseille na jejím hřišti aspoň zlobit. Těší se na vyhlášenou kulisu stadionu Vélodrome pro téměř 70 tisíc diváků.



"Nikdo od nás asi moc nečeká, že něco uhrajeme. Marseille asi bude ještě výš než Braga, ale v mnoha faktorech to bude srovnatelný tým. Zkusíme se na ně co nejvíc připravit. Hlavně nechceme udělat ostudu, rádi bychom byli aspoň trochu vyrovnaným soupeřem. Věřím, že je budeme aspoň zlobit," řekl Pavelka novinářům.

Marseille je podle něj dost nečitelná. "Protočili snad už 25 hráčů, ještě nenastoupili dvakrát po sobě v jedné sestavě. Jsou trochu nečitelní. Vzhledem k tomu, že se jim v lize moc nevedlo, čekáme, že kádr zase trochu obmění. Nevím však, jestli je to pro nás výhoda, ti hráči jsou totiž hladoví a budou se chtít ukázat," přemítal Pavelka.

Na stadionu pro více než 67 tisíc diváků bude hrát poprvé. "Už jsem zažil stadion v Lyonu (se Spartou), kde ale kapacita ani návštěva nebyla taková. Věříme, že přijde co nejvíce lidí, i když asi v Evropské lize nejsme takový tahák. Na takových stáncích se nehraje každý víkend," usmál se Pavelka.

Něco tak obrovského ještě neviděli

Očekává podobně bouřlivou kulisu, jakou zažili Liberečtí v závěrečném předkole na hřišti Hajduku Split. "I když tam nebyla tak velká kapacita, bylo to tam šílené peklo a tady to čekám podobné. Koukali jsme na videa, z těch záběrů byly tribuny až strašidelné. Něco tak obrovského jsme ještě neviděli," řekl čtyřiadvacetiletý záložník.

Doufá, že Liberec předvede ve Francii sebevědomější výkon než při úvodní porážce ve skupině 0:1 s Bragou. "S Bragou nás možná trochu svazovalo to, že jsme nechtěli nic pokazit, a nedovolili jsme si to, co si dovolíme normálně. Ale jinak v tom výkonu byly i dobré věci," uvedl. "Musíme navázat i na to dobré, co jsme měli teď v lize v Plzni. To je pro nás taky měřítko. Plzeň hraje na evropské úrovni, takže je dobře, že jdeme po takovém soupeři na Marseille," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud