Jakub Konečný
5. listopadu 2015 • 11:49

Kouč na tribuně, Lafata s otazníkem. Sparta se chystá na Schalke

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta je v roli boxera, který inkasoval těžký direkt – a už se před ním tyčí další těžká váha. Na Letné, kde ještě rezonuje nedělní bolestná porážka v Plzni, se dnes představí bundesligový gigant Schalke (21.05), jednoznačný favorit skupiny K Evropské ligy. Na jeho hřišti uhrál český vicemistr cennou remízu 2:2 a pozitivní výsledek potřebuje nutně i tentokrát.



Tuhle situaci letenský klub už dobře zná. A co je důležitější – zatím ji velmi dobře zvládá. Sparta v posledních sezonách zažila několik hořkých propadáků, ale pokaždé se dokázala okamžitě postavit zpět na nohy. Ať už šlo o fatální prohry s Häckenem, v Malmö, v Plzni, Bernu či nyní na podzim na Slavii, následující zápas pokaždé vyhrála. A stejná reakce se od rudých čeká i dnes, kdy čtyři dny po blamáži v Plzni v Generali Areně přivítají bundesligové Schalke.

„Od zápasu v Plzni se musíme úplně odtrhnout, je to jiné utkání, jiná soutěž,“ nabádá kouč Zdeněk Ščasný. „Nevím, proč by měla nedělní prohra mít na nás nějaký dopad. Pokud to proti Schalke nezvládneme, určitě to na to nebudeme svádět,“ dodává.

Dočkal po prohře v Plzni: Musíme ukázat, že to byl jen jeden zápas
Video se připravuje ...

Nicméně je jasné, že prohra s hlavním konkurentem v boji o ligový titul se na atmosféře na Letné citelně podepsala. Tým dostal podmínečnou vysokou pokutu a v úterý i pořádný kartáč od klubových šéfů Adama Kotalíka a Jakuba Otavy. Hodnocení plzeňského trapasu bylo podle informací deníku Sport velice bouřlivé a padala při něm ostrá slova… Sparta zkrátka nejde do duelu s momentálně čtvrtým týmem bundesligy v komfortní situaci – tím spíš, že ji trápí rozsáhlá marodka.

„Pokud jde o sestavu, řeším ji spíš než na základě našeho výkonu v Plzni kvůli zdravotnímu stavu hráčů. Otazníků je moc a to mě trápí, protože u nás není taková zastupitelnost jako třeba v kádru soupeře,“ přiznává Ščasný.

Nejostřeji sledovaným pacientem je David Lafata, který kvůli zranění proseděl zápas v Plzni celý na lavičce. Včera nicméně s týmem absolvoval oficiální trénink a žádné pohybové omezení na něm znát nebylo.

UNIKÁTNÍ VIDEO: Agresivita i gólová euforie. Jak Plzeň zlomila Spartu
Video se připravuje ...

„V Plzni na tom David nebyl zdravotně na sto procent, o jeho nominaci proti Schalke se teprve rozhodneme,“ podotkl Ščasný, který nechal kapitána z taktických důvodů mezi náhradníky i před dvěma týdny v Gelsenkirchenu. „Ale s ním jsme stoprocentně údernější, David je prostě hráč do velkého vápna. Ostatně to potvrdil i na Schalke, kde prvním dotykem s míčem skóroval,“ dodal osmapadesátiletý trenér.

Další mrzutostí je ostatně i sám Ščasný. Impulzivní kouč si kvůli kritice rozhodčího po prvním zápase skupiny Evropské ligy v Tripolisu dnes odpyká druhou polovinu trestu od UEFA, která mu zakázala vstup na lavičku a do kabiny, před zápasem nesmí dokonce ani do své kanceláře. Atraktivní zápas tak bude sledovat z tribuny bez jakékoli možnosti komunikovat se svými kolegy z realizačního týmu.

„Naše příprava stejně probíhá jindy a jinde, tu to neovlivní,“ tvrdí Ščasný. „Ale je to pro mě nepříjemné a frustrující. Doufám, že je to naposledy.“

Matěj Hybš se připravuje na odvetné utkání se Schalke
Matěj Hybš se připravuje na odvetné utkání se Schalke

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud