16. února 2016 • 21:50

Napětí na Fenerbahce: Nepodaná ruka, kameny i tričko s Putinem

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle byl doslova třaskavý zápas. Úvodní duel vyřazovací části Evropské ligy mezi Fenerbahce Istanbul a Lokomotivem Moskva (2:0) se odehrál v situaci, kdy vztahy mezi Tureckem a Ruskem klesly na bod mrazu a hrozí přerůst možná až ve vojenský střet. Napjatá atmosféra se přenesla na hřiště i mezi fanoušky.



Už po prosincovém losu prvního kola bylo jasné, že duel Fenerbahce s Lokomotivem bude ovlivněný i mimofotbalovými záležitostmi, a to se politický konflikt v souvislosti s děním v Sýrii od té doby ještě pořádně vyostřil.

Bojovně naladění fanoušci Fenerbahce údajně zahrnuli ke stadionu přijíždějící autobus s hráči soupeře sprškou kamenů. Do akce musely desítky z připravených policistů a vojáků.

Konflikt se ovšem přenesl i na hrací plochu. Kouč domácích si po vítězství 2:0 postěžoval, že mu ruský protějšek Igor Čerevčenko nepodal ruku. „Fotbal je fotbal, politika je politika. Jsem z toho smutný,“ prohlásil bývalý portugalský záložník.

Korunu všemu ale nasadil záložník Lokomotivu Dmitrij Tarasov. Ten si po zápase sundal dres a fanoušky zdravil v tričku s podobiznou ruského prezidenta Vladimira Putina s nápisem v azbuce: „Nejzdvořilejší prezident.“

Fotbalisté Lokomotivu Moskva zdraví fanoušky po prohře s Fenerbahce
Fotbalisté Lokomotivu Moskva zdraví fanoušky po prohře s Fenerbahce

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud