26. února 2016 • 11:08

Skvělá Sparta! Ščasný se soupeřem zase vyběhl, chválí Koubek

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bylo to až nečekaně jednoznačné, ale zasloužené! Fotbalisté Sparty si vítězstvím 3:0 v odvetě na hřišti Krasnodaru zajistili postup do osmifinále Evropské ligy. Bývalého trenéra Plzně Miroslava Koubka potěšila týmová hra Letenských a vyzdvihl trenéra Ščasného. "Sparta byla chytřejší," zhodnotil pro deník Sport.



Podle Koubka, který na Letné působil v době své hráčské kariéry, udělala Sparta českému fotbalu dobré jméno. „3:0 je velký výsledek pro Spartu i celý český fotbal. Dvě výhry jsou pro náš koeficient velké plus. Přitom Krasnodar vstoupil do odvety agresivně, byl to úplně jiný tým než v Praze. Sparta ale veškeré šance i nebezpečné zákroky ustála," řekl.

Přežití prvního poločasu bez obdržené branky považuje bývalý kouč Viktorie Plzeň za klíčový. "A právě tady se začala rodit výhra. Pochvalu si zaslouží její trenéři v čele se Zdeňkem Ščasným, jejich reakce byla vynikající. S Krasnodarem zase takticky vyběhli, když během prvního poločasu přešli na čtyřobráncový systém," vysekl poklonu svému kolegovi. 

Sparta na Krasnodar v obou zápasech vyzrála takticky, výrazně bohatší ruský klub si s tím nevěděl rady. "Zahustili střed hřiště. K Váchovi a Marečkovi se posunul Frýdek, což byl klíč, protože v tomto prostoru je Krasnodar nejnebezpečnější. Ta změna měla dobrý dopad. Ruský tým se ukázal systémově jako méně kreativní. Stále si hrál to svoje blues a nic nedokázal vymyslet nového. Naopak Sparta byla v tomto ohledu výborná a chytřejší," srovnal rozdílnou formu obou soupeřů. 

"Vedle taktického výkonu byl důležitý i týmový výkon. Nemůžeme tvrdit, že české kluby mají individuálně lepší hráče než bohatší celky v Evropě. Ale právě díky taktickému a týmovému výkonu můžeme být konkurenceschopní," dodal. 

Martin Frýdek zvýraznil náskok Sparty v druhém poločase
Martin Frýdek zvýraznil náskok Sparty v druhém poločase

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Všechny zprávy pro fanoušky Sparty Všechny zprávy pro fanoušky SpartyFoto spo

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud