Stanislav Hrabě
27. července 2016 • 21:08

Po Spartě vyzve i Slavii. České kluby hrály vždy na výhru, říká kouč Rio Ave

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér portugalského týmu Rio Ave, který se střetně v úvodním utkání 3. předkola Evropské ligy se Slavií Praha, patřil na přelomu století k nejlepším hráčům portugalské reprezentace. Jeho celé jméno zní Nuno Fernando Gonçalves da Rocha, ale do fotbalového prostředí vstoupil pod přezdívkou Capucho (Kapuce) pro hustý vlasový porost. Ten mu už poněkud ubyl a o své přezdívvce se bavit nechtěl.



“Jsme tu proto, abychom se bavili o fotbale a ne o zevnějšku,” zdůraznil, že hráčská doba s bujnou hřívou je už minulostí a teď má odpvědnost za tým Rio Ave.

Vzpomínka na souboje se Spartou Praha v dresu FC Porto osmifinálové skupině 1999/2000 (2:0 a 2:2 pro Porto, v odvetě v Portugalsku dal i jeden gól) se čtyřiačtyřicetiletému kouči ovšem vybavila. „Samozřejmě si vzpomínám,“ přiznal. „A v té souvislosti si připomínám, že český fotbal byl zvláště technický a fyzický, a týmy se snažily vždy vyhrát,“ zdůraznil.

Na zaplněný stadion se těší. „Bude to dobré i pro nás,“ vítá bouřlivější atmosféru. Jednotlivé osobnosti domácí souboru příliš nezkoumá.  „Víme, že někteří hráči mají velkou hodnotu, ale já ji oceňuju jako tým,“ zdůrazňuje. Pro Rio Ave začíná nová sezona v Edenu. „Přišlo asi pět nových hráčů, ale tvář a taktiku jsme nezměnili,“ říká Capucho.

Milan Škoda na tréninku
Milan Škoda na tréninku

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud