Tomáš Podvín
28. září 2016 • 19:29

Trenér Interu De Boer: Zápas na Spartě je důležitý, změna jí může pomoct

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chceme vyhrát celou Evropskou ligu, proto je pro nás zápas na Spartě velmi důležitý. S tímto vzkazem přijel do Prahy trenér Interu Milán Frank de Boer. Bývalý kouč Ajaxu odmítá, že by byla pro jeho tým evropská soutěž na druhé koleji. Přesto do zápasu na Letné nenasadí některé opory. „Svému týmu věřím, chceme vyhrát,“ tvrdil přesvědčivě nizozemský trenér.



V prvním zápase základní skupiny Evropské ligy Inter Milán naprosto nečekaně prohrál na domácí půdě 0:2 s Hapoelem Beer-Sheva. Trenér De Boer ale odmítl, že by za to mohla pozměněná sestava. „Při výběru hráčů záleží na jejich fyzické kondici, ale máme silný a vyvážený tým,“ řekl zkušený kouč.

Ani na Spartě nebude Inter kompletní. „Do Prahy s námi vůbec necestoval obránce Davide Santon, protože není zvyklý hrát tři zápasy v řadě, a záložník Marcelo Brozovič. Ten musí zlepšit disciplínu a více makat pro tým,“ prozradil De Boer.

De Boer: Změna trenéra může být pro Spartu pozitivem
Video se připravuje ...

Podle italských médií navíc nenastoupí v základní sestavě ani záložník Ivan Perišič a útočník Mauro Icardi. To jsou přitom jediní střelci Interu v této sezoně. „Máme další hráče, kteří dokážou skórovat, je to jen otázka času. Toho se vůbec nebojím, mám gólových hráčů opravdu dost,“ věřil Nizozemec.

Přes všechny možné změny nehodlá Inter pražského soupeře podcenit. Vzhledem k prohře z prvního zápasu by si to ani neměl dovolit. „Pro mě je to jednoduché. Chceme vyhrát celou Evropskou ligu, takže chceme vyhrát i ve čtvrtek na Spartě. V tuto chvíli je to pro mě důležitější utkání než nedělní duel s AS Řím,“ přesvědčoval De Boer.

Bývalého slavného fotbalistu Ajaxu či Barcelony pak překvapilo, že Sparta před vzájemným zápasem vyměnila hlavního trenéra. Na místo Zdeňka Ščasného dočasně dosedl David Holoubek.

„To jsem nevěděl, ale akceptuji to. Často změna trenéra týmu pomůže. Je možné, že hráči se budou chtít ukázat a více vydat. Je pro mě spíše záhada, co nový trenér přinese, ale já věřím svému týmu,“ řekl.

Kouč Sparty Holoubek: Volal jsem si s Krejčím, radil mi, co na Inter platí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud