30. září 2016 • 13:40

Mourinho se rozčílil na asistenty. Zmatený Pogba nevědel, co hrát

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Utkání základní skupiny Evropské ligy proti Zorji Luhaňsk ještě nezačalo a trenér Manchesteru United José Mourinho se už pořádně zlobil. Za všechno mohly mylné taktické pokyny, které hráčům předali jeho asistenti. Favorit nakonec nezaváhal, ačkoliv ukrajinského soupeře porazil pouze 1:0. Jediný gól utkání vstřelil v 69. minutě Zlatan Ibrahimovic.



Mourinha rozčílilo, že hosté na Old Trafford nastoupili v jiném rozestavení, než United čekali. „Změnili ho před zápasem,“ vysvětloval trenér po utkání. 

United museli na novou situaci bleskově zareagovat. Mourinho si k sobě přivolal Paula Pogbu , kterému vysvětloval taktické změny. „Byl trochu zmatený. Moji asistenti by se měli postarat o každý takový detail,“ vyčinil jim před novináři.

Televizní kamery zaznamenaly, jak si k sobě přivolal asistenta Ruie Fariu, s nímž spolupracuje už od dob angažmá v FC Porto. Pak došel také za Giovannim Cerrou, který má na starosti rozbory soupeřovy hry, a bavili se nad složkou jeho pokynů.

Po utkání si Mourinho mohl zhluboka vydechnout. Zlatan Ibrahimovic v 69. minutě uklidil do sítě nepovedenou střelu Waynea Rooneyho a United slavili hubené vítězství 1:0.

Portugalského kouče především těšilo, že se tým dokázal výsledkově zvednout po sérii špatných výsledků. „Jeden týden – tři porážky, další týden – tři vítězství. Nebyl jsem v depresi, a teď ani neskáču do stropu,“ podělil se Mourinho o své pocity.

Víc ho tíží nabitá termínová listina po nadcházející reprezentační přestávce. V sedmi dnech musí United zvládnout zápasy s Liverpoolem, Fenerbahce Istanbul a Chelsea.

„S Liverpoolem jsme mohli hrát v sobotu, nebo v neděli, ale hrajeme s ním v pondělí. Je to pro nás trochu otrávený dárek,“ postěžoval si.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud