26. dubna 2018 • 23:50

Selhání Arsenalu, Wenger po utkání zuřil: Dostali jsme branku z ničeho

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

V desáté minutě šli do přesilovky. Vytvářeli si řadu šancí, bavili fanoušky. Jenže na konci úvodního semifinále Evropské ligy celý Arsenal smutnil. Remíza 1:1 dává větší šance do odvety španělskému Atlétiku. Kouče Arséne Wengera, který si odkroutil předposlední domácí zápas na lavičce "kanonýrů", dopálila inkasovaná branka z 82. minuty. "Dostali jsme gól z ničeho," zlobil se francouzský elegán, který se s klubem svého srdce chce ideálně rozloučit triumfem v Evropské lize.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Pro Arsenal se přitom všechno vyvíjelo skvěle. Domácí začali aktivně, měli spousty šancí, V desáté minutě se navíc nesmyslně vyfauloval obránce Vrsaljko, "kanonýři" pak v dlouhé přesilovce měli řadu možností, jak utkání rozhodnout mnohem vyšším skóre.

V 61. minutě sice padla kýžená branka po krásné hlavičce Lacazetta, jenže v tu dobu už domácí soubor zdaleka tolil nedominoval. Vrcholem byl nepovedený závěr, když na domácí obránce dotíral Griezmann , v brejku dokázal uzmout míč a díky své důslednosti trefil důležité vyrovnání.

"Když se podívám na náš výkon a způsob, jakým se vyvíjelo utkání, je to pro nás nejhorší možný výsledek," mračil se při pozápasovém hodnocení Wenger. "Bohužel jsme dostali gól z ničeho, musíme se z toho zklamání oklepat a připravit se na další zápas," prohlásil směrem k odvetě ve Španělsku, která je na programu příští čtvrtek.

Atlétiko může opravdu letět z Londýna spokojené. Po zbytečném vyloučení to s mužstvem vypadalo bledě, tým držel především skvělý Oblak v brance. Trenér Simeone se na zápas díval z tribuny, kam byl za protesty po udělení červené karty vykázán. Gesty totiž naznačoval, aby sudí utkání raději rovnou ukončili, tak se cítil rychlým oslabením poškozený. Nutno říct, že obě žluté karty pro chorvatského obránce Atlétika byly uděleny správně.

"Jasně že cítíme, že jsme dnes promeškali možnost, jak semifinále rozhodnout," neuhýbal zklamaný Wenger. "Jejich gólman předvedl několik skvělých zákroků, Atlétiko ukázalo kvalitu i tím, že skórovalo z jediné šance," poznamenal zkušený kouč.

Wenger, který se po sezoně s Arsenalem rozloučí po 22 letech ve funkci, pochopitelně touží po postupu do finále a případném zisku evropské trofeje. Jenže na půdě v Madridu to bude mít londýnský celek velmi těžké, Arsenalu se navíc v této sezoně venku vůbec nedaří.

"Nemůžeme se dívat na statistiky, zajímáme se pouze o náš další výkon. Víme, že jsme schopni dát branku kdekoliv. Záleží především na tom, abychom do Madridu letěli s tím, že tomu věříme," burcoval tým.

Wengerovi zbývá na lavičce Arsenalu posledních pět zápasů. A moc touží, aby přidal ještě jeden, což by znamenalo zvládnout odvetu a projít i do finále Evropské ligy, které se hraje 16. května v Lyonu.

Zklamání Arsenalu po remíze 1:1 s Atlétikem Madrid v úvodním semifinále Evropské ligy
Zklamání Arsenalu po remíze 1:1 s Atlétikem Madrid v úvodním semifinále Evropské ligy

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud