Adam Procházka
2. srpna 2018 • 22:23

Zklamaný Šural: V součtu je to ostuda. Co říkal zdivočelým fanouškům?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pražská Sparta sice doma zvítězila nad srbskou Suboticou 2:1, ale po prohře v prvním zápase 0:2 v evropských pohárech končí. Kapitán Letenských Josef Šural, který se postaral o první gól Sparty ve čtvrtečním zápase, měl z utkání dobrý pocit. Rozhodl ale ojedinělý útok soupeře a následná penalta. Šural také poděkoval divákům za podporu, a zároveň se jim omluvil za to, že Sparta nedokázala přes srbský klub postoupit.



Jak zápas celkově hodnotíte?
"My nechali na hřišti všechno. V součtu obou zápasů je náš výsledek obrovská ostuda. Všechno jde za námi. Není to o trenérech, ale o nás. Když můžeme podat takový výkon, tak nevím, proč to nešlo před týdnem."

Nemrzí vás, že jste neproměnili více šancí?
"Příležitosti jsme měli stoprocentně. Ale vrátilo se nám v tom to, co jsme v prvním zápase zaspali. Podali jsme tam mizerný výkon a tentokrát nám to lítalo vždy o metr vedle. Šance jsme měli, ale góly jsme nedali."

Měli jste velký tlak, vedli 2:0, ale nakonec přišla osudová penalta. Jak jste moment viděl?
"Nevím, co k tomu říct. Na hřišti jsme všichni měli pocit, že penalta nebyla. Možná byla, ale kdoví. Podle mě to bylo hodně necitlivě posouzeno. Oni se dostali jednou za celý zápas k naší bráně, respektive na roh šestnáctky a byl z toho pokutový kop, který nás poslal úplně dolů."

Hned vzápětí vtrhli na hřiště fanoušci. Vy jste zastal roli vyjednavače, co jste jim říkal?
"Jenom jsem je poprosil, aby nám nebrali čas, aby nezdržovali hru a pokud musí vlétnout na hřiště, ať na něj vlétnou po zápase. Naštěstí to pochopili a odešli."

Kromě první trefy zápasu jste dostal míč do branky ještě jednou, ale kvůli faulu vám nebyl uznán. Co se tam stalo?
"V poslední chvíli jsem si pomohl rukama. Hned jsem ale rozhodčímu říkal, že tentýž obránce mě drží celý zápas a jemu to nepískne. Když si ale útočník v rozhodující moment trochu pomůže, tak se mu to hned pískne. Je to trochu dvojí metr. Beru to, faul to byl, ale mělo by se to pískat na obě strany."

Je to pro vás největší zklamání kariéry?
"Určitě se to k těm největším zařadí. Na druhou stranu mam ze zápasu dobrý pocit. Nechali jsme tam všechno, ale nedopadlo to. Tak to někdy ale bývá. Jeden okamžik rozhodl o osudu celého dvojzápasu. Udělali jsme maximum, ale pokazili jsme si to v prvním zápase."

Bylo pro vás alespoň mírnou náplastí, že vám fanoušci po zápase zatleskali?
"Většina fanoušků nám tleskala, to bylo příjemné. Viděli, jak jsme z neúspěchu zklamaní. Během zápasu se nám diváci snažili pomoci. Celé utkání fandili suprově, panovala skvělá atmosféra. My jim to budeme chtít oplatit alespoň v neděli. Snad jich opět přijde spousta a vytvoří stejnou kulisu, fotbal se hraje kvůli nim a měli by ze stadionu odcházet spokojení. Tentokrát ale odchází nakonec zklamaní, ale většinu zápasu si snad užili."

Prozradíte, co se dělo po zápase v kabině?
"Není co. Něco nám řekl trenér, něco sportovní ředitel a něco i Tomáš Rosický. Samozřejmě všichni byli naštvaní, ale nyní musíme přemýšlet dál pozitivně."

Po zápase jste viděl červenou kartu, byla to rovnou červená, nebo přišla po druhé žluté?
"Podle mě byla po druhé žluté, protože pokud přišla rovnou, tak nevím za co. Nic hrozného jsem rozhodčímu neřekl. Vyčetl jsem mu, že to nebylo od něj korektní a že si o tom myslím své. Určitě se ale nebudeme vymlouvat na rozhodčí. Prohráli jsme si to sami."

Začínáte uvažovat, jaké to bude mít pro Spartu důsledky?
"O tom jsem nepřemýšlel."

Bude to podle vás mít dopad i na hráčský kádr?
"To vám nedokážu říct. To není otázka pro mě."

CELÝ SESTŘIH: Sparta porazila Subotici 2:1, postup však slaví srbský celek
Video se připravuje ...

Frustrovaní fanoušci Sparty vtrhli na hřiště. K návratu je přemluvil Šural
Video se připravuje ...

Ščasný: Převažují pozitiva, hráči podali nejlepší výkon za dlouhé období
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud