30. května 2019 • 04:30

Konec v Chelsea? Myslím, že tohle je sbohem, řekl po finále Hazard

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zase se ukázal. Eden Hazard dal ve finále Evropské ligy dva góly, na další přihrál a řídil vítězství Chelsea nad Arsenalem (4:1). Kde teď bude jeho další budoucnost? Velmi pravděpodobně už jinde než v Londýně. „Myslím, že tohle je sbohem,“ prohlásil osmadvacetiletý ofenzivní hráč bezprostředně po utkání. Belgická hvězda má podle všeho namířeno do Realu Madrid.



Španělská i britská média o Hazardově přestupu do „bílého baletu“ píší v podstatě celou sezonu, v posledních dnech se ledy opět měly pohnout. A po závěrečném duelu sezony v Baku, v němž Chelsea získala cennou trofej, leccos naznačil i sám hráč.

„Rozhodne se během několika příštích dnů, dosud jsem se soustředil jen na vítězství ve finále. Ale sám už jsem se rozhodl a teď čekám na oba kluby. Myslím, že tohle je sbohem, ale ve fotbale nikdy nevíte,“ řekl Hazard po zápase v rozhovoru pro britskou televizi BT Sport.

Chelsea slaví vítězství v Evropské lize
Chelsea slaví vítězství v Evropské lize

Odehrál tedy svůj poslední duel za Chelsea? Zřejmě ano. „Mým snem vždycky bylo zahrát si Premier League, což jsem si splnil v jednom z největších klubů. Takže teď je možná čas na novou výzvu,“ doplnil ještě.

Ve finále Evropské ligy se svými spoluhráči pokazil rozlučku s kariérou českému brankáři Petru Čechovi. První půle sice skončila bez gólů, po změně stran ale Hazard a spol. udeřili hned čtyřikrát za 23 minut! Trefa Alexe Iwobiho už nic neřešila.

„Oba týmy byly v úvodu trochu nervózní, protože šlo o finále. Ale když se pak trefil Olivier Giroud, začal náš skvělý večer. Hráli jsme dobře a kontrolovali zápas. Jsem šťastný, že jsme dosáhli na trofej,“ uvedl Hazard.

On sám bude od příští sezony o další úspěchy usilovat zřejmě už na jiné adrese.

Góly

Domácí: 49. Giroud, 60. Pedro, 65. E. Hazard, 72. E. Hazard

Hosté: 69. Iwobi

Sestavy

Domácí: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Christensen, David Luiz, Emerson – Kanté, Jorginho, Kovačić (76. Barkley) – Pedro (71. Willian), Giroud, E. Hazard (89. Zappacosta).

Hosté: Čech – Papastathopoulos, Koscielny (C), Monreal (66. Guendouzi) – Maitland-Niles, Torreira (67. Iwobi), Xhaka, Kolašinac – Özil (77. Willock) – A. Lacazette, Aubameyang.

Náhradníci

Domácí: Caballero, Cumming, Alonso, Barkley, Higuaín, Zappacosta, Willian, Cahill, Ampadu, McEachran, Gallagher

Hosté: Iliev, Leno, Alnaní, Lichtsteiner, Iwobi, Mustafi, Welbeck, Jenkinson, Guendouzi, Nketiah, Willock, Saka

Karty

Domácí: Pedro, Christensen

Rozhodčí

Gianluca Rocchi – Filippo Meli, Lorenzo Manganelli (vš. ITA)

Stadion

Baku Olympic Stadium, Baku (AZE)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud