21. února 2020 • 10:08

Babel ztrapnil soupeře! Padl a svíjel se, z herecké etudy hráče Ajaxu je hit

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Ajaxu Amsterdam nezvládli úvodní duel vyřazovací fáze Evropské ligy, Getafe podlehli 0:2. Matný výkon nizozemského celku, který ani jednou nevystřelil do prostoru branky, tak okořenilo pouze herecké vystoupení Ryana Babela. Tomu přišlo, že Allan Nyom z Getafe zveličuje následky jejich vzájemného střetu, proto předvedl nevídanou scénou, kdy začal soupeře svíjejícího se na zemi napodobovat.



Vkročení do vyřazovacích bojů Evropské ligy si představovali jinak. Fotbalisté Ajaxu na hřišti Getafe rozhodně nezazářili. Tým, který v minulé sezoně dokráčel až do semifinále bohatší Ligy mistrů a byl vychvalován za kvalitní, rychlou ofenzivu, tentokrát vyhořel. Zápas pro něj skončil prohrou 0:2, navíc nizozemský mistr, ačkoliv měl 65% držení míče, ani jednou nevystřelil přímo na branku.

Z kádru Ajaxu tak zaujal snad jen Ryan Babel. Třiatřicetiletý útočník, kterého díky jeho barevným účesům na hřišti jen tak nepřehlédnete, vystřihl nevídanou hereckou etudu.

Běžela 55. minuta a na polovině hřiště došlo na souboj právě mezi Babelem a Allanem Nyomem, kterému Nizozemec podrazil nohy a fotbalista Getafe se začal svíjet na hrací ploše.

To se Babelovi nelíbilo a ve chvíli, kdy mu rozhodčí Ruddy Buquet uděloval žlutou kartu, padl z ničeho nic k zemi a začal napodobovat Nyoma. A pokračoval v tom i ve chvíli, kdy domácí bek z Kamerunu vstal a snažil se z místa odkulhat. Babelova herecká show se stala okamžitě hitem na sociálních sítích. 

„Nevím, jestli bych to udělal znovu. Je to něco, co vyplyne v daný okamžik ze zápalu hry. Ten chlap (Nyom) byl opravdu otravný,“ reagoval po zápase na své chování Babel. „Getafe mě moc nezaujalo. Doma budeme hrát lepší fotbal a s jiným rozhodčím,“ narážel na výkon sudího Buqueta, který se mu nezamlouval.

Ajax čeká odveta s Getafe již za týden ve čtvrtek, kdy v Areně Johana Cruijffa bude chtít odehrát zajisté lepší zápas než ve Španělsku. Ten se totiž vepsal do historie Evropské ligy i tím, že skutečná doba, kdy se v tomto spíše boji než fotbale hrálo, byla 42 minut a 36 sekund. To je druhá nejkratší doba v této soutěži od roku 2009.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud