29. října 2020 • 22:50

Slavia – Leverkusen 1:0. Důležitá výhra proti deseti! Rozhodl Olayinka

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
33
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia odčinila týden starou porážku v Izraeli a ve druhém utkání skupiny C Evropské ligy porazila Leverkusen 1:0. Hosté brzy přišli o vyloučeného Bellarabiho, Pražané ale početní převahu dlouho nevyužívali. Nicolae Stanciu ve druhé půli navíc nedal penaltu. Až deset minut před koncem důležitou výhru hlavou zařídil Peter Olayinka.  



Česká liga je kvůli opatřením v boji proti šíření koronaviru přerušena, protože šlo ale o mezinárodní zápas, dostala Slavia stejně jako předtím Liberec se Spartou od hygieny výjimku, aby mohla doma hrát. Souboj v Edenu se uskutečnil bez diváků.

Čeští mistři, kteří v úvodním kole prohráli s Beer Ševou 1:3, jsou ve skupině C třetí. Všechny čtyři týmy mají na kontě tři body. Nice, které před týdnem utrpělo v Leverkusenu debakl 2:6, dnes zdolalo Hapoel 1:0. Za týden Slavia přivítá v Edenu právě francouzský celek. Do jarních vyřazovacích bojů projdou první dva týmy v tabulce.

Domácí trenér Trpišovský nasadil Masopusta jako pravého obránce a na hrot útoku postavil Lingra. Na druhé straně chyběl český útočník Patrik Schick, který se po zranění teprve zapojil do tréninku a s mužstvem do Prahy neodcestoval.

Leverkusen šel málem do vedení už zkraje třetí minuty. Gólman Kolář rozehrál přímo na Bellarabiho, který však odkrytou branku netrefil. Hostující záložník byl i u klíčového momentu utkání. Ve 22. minutě podrazil Provoda a rozhodčí Collum ho nečekaně vyloučil.

Pražané si navzdory přesilovce v prvním poločase žádnou větší příležitost nevypracovali, finský brankář se slovenskými kořeny Hradecky si s Holešovou střelou zpoza vápna bez problémů poradil. Naopak Kolář vytěsnil Demirbayův přímý kop na roh.

Radost slávistů po výhře nad Leverkusenem
Radost slávistů po výhře nad Leverkusenem

Ani po změně stran nedokázali domácí Leverkusen zmáčknout. V 64. minutě Hradecky fauloval Olayinku a sudí nařídil penaltu. K ní se postavil Stanciu, který byl na hřišti teprve několik minut. Hradecky však vystihl směr jeho střely a vyrazil i dorážku rumunského záložníka.

Hradecky si poradil i se Stanciovou střelu z dálky, kterou vytáhl na roh. Z jediného rohového kopu v utkání rozhodla Slavia o výhře. Olayinka se dostal před Dragoviče a hlavou vystřelil domácím plný bodový zisk.

Leverkusen po inkasované brance přidal a dostal Slavii pod tlak. V nejvýraznější příležitosti se ocitl Amiri, který si naběhl do vápna na centrovaný míč, zakončení se mu ale nepovedlo.

Góly

Domácí: 80. Olayinka

Hosté:

Sestavy

Domácí: O. Kolář – Masopust, Kúdela, Zima, Bořil (C) – Ševčík, Holeš (61. Stanciu) – Malinský (72. Sima), Provod (76. Traoré), Oscar (61. Olayinka) – Lingr (46. Musa).

Hosté: Hrádecký – Jedvaj, Tah, Dragović, Wendell – Baumgartlinger (C), Demirbay – Bellarabi, Wirtz (67. Amiri), Diaby – Alario (46. Bailey).

Náhradníci

Domácí: Kovář, Stejskal, Stanciu, Hovorka, Olayinka, Tecl, Sima, Kuchta, Musa, Traoré, Alijagić

Hosté: Amiri, Bailey, Bender, Grill, Lomb, Sinkgraven, Tapsoba

Karty

Domácí: Provod, Olayinka, Musa, Ševčík, O. Kolář

Hosté: Bellarabi (č)

Rozhodčí

Collum – Connor, Ross – Walsh (všichni SCO)

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Leverkusen 6 5 0 1 21:8 15
2. Slavia 6 4 0 2 11:10 12
3. Hapoel Be'er Sheva 6 2 0 4 7:13 6
4. Nice 6 1 0 5 8:16 3

Vstoupit do diskuse
33

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud