30. října 2020 • 11:25

Mourinho kousal prohru s outsiderem těžce: Nejradši bych vystřídal všechny

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Tottenhamu José Mourinho byl z nečekané porážky 0:1 v Antverpách ve druhém kole základní skupiny Evropské ligy velmi zklamaný. Portugalský kouč dal šanci hráčům širšího kádru a někteří si podle něj výkonem v Belgii zavřeli dveře do základní sestavy.



Mourinho pro duel v Antverpách udělal oproti pondělnímu vítězství 1:0 nad Burnley v Premier League devět změn v sestavě. Tottenham ale od 30. minuty prohrával po chybě obránce Bena Daviese a sedmapadesátiletý Portugalec proto už o přestávce sáhl ke střídání Dele Alliho, Stevena Bergwijna, Giovaniho lo Celsa a Carlose Viníciuse.

„Všech pět střídání jsem nevyužil jen proto, protože jsem se bál ještě velmi dlouhé druhé půle,“ citovala Mourinha agentura Reuters. „Ale nejradši bych o přestávce vystřídal všech jedenáct hráčů,“ přidal bývalý kouč Porta, Chelsea, Realu Madrid, Manchesteru United nebo Interu Milán.

Fotbalisté Antverp zvítězili v utkání Evropské ligy proti Tottenhamu
Fotbalisté Antverp zvítězili v utkání Evropské ligy proti Tottenhamu

Mourinho přiznal, že výkon hráčů širšího kádru ho nepříjemně překvapil. „Máme široký kádr a spoustu kvalitních fotbalistů. A myslím, že každý z hráčů si zaslouží šanci a je moje povinnost jim ji dát. Ale oni zase mají povinnost tu šanci chytit oběma rukama a říct si o další. Zápas v Antverpách mi ale do budoucna výběr sestavy velmi usnadnil,“ prohlásil.

Tottenham proti Antverpám nenavázal na úvodní vítězství 3:0 nad Lincem a v tabulce skupiny J má stejně jako rakouský celek tři body. První jsou Antverpy s plným počtem šesti bodů, poslední Razgrad, kde minulý týden skončil český trenér Pavel Vrba, zatím nebodoval.

Góly

Domácí: 29. Refaelov

Hosté:

Sestavy

Domácí: Butez – De Laet, Gelin, Seck – Mijoši (58. Buta), Hongla (69. B. Verstraete), Haroun (C), Jukleröd – Gerkens – Refaelov (88. Benavente), Mbokani.

Hosté: Lloris (C) – Aurier, D. Sánchez, B. Davies, Reguilón – Lo Celso (46. P.-E. Höjbjerg), Winks – Bergwijn (46. Lucas Moura), Alli (46. Lamela), Bale (58. Kane) – Vinícius (46. Son Hung-min).

Náhradníci

Domácí: Baíranvánd, Verstraete, Boya, Ampomah, Benavente, Buta

Hosté: Hart, Doherty, Alderweireld, Höjbjerg, Son Hung-min, Kane, Lamela, Sissoko, Moura, Clarke, Cirkin, White

Karty

Domácí: Seck, Refaelov, B. Verstraete, Mbokani

Rozhodčí

Maurizio Mariani – Fabiano Preti, Daniele Bindoni (všichni Itálie)

Stadion

Het Bosuilstadion, Antverpy

Skupina J

Z V R P Skóre B
1. Tottenham 6 4 1 1 15:5 13
2. Antverpy 6 4 0 2 8:5 12
3. Linz 6 3 1 2 11:12 10
4. Ludogorets 6 0 0 6 7:19 0

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud