10. prosince 2020 • 20:45

Leverkusen – Slavia 4:0. Pražané ve skupině končí druzí, trápil je i Schick

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
51
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia svou skupinu Evropské ligy nevyhrála. Pražané na závěr prohráli na hřišti německého Leverkusenu vysoko 0:4 a do jarní fáze postupují z druhého místa. Za německého soupeře odehrál první poločas český útočník Patrik Schick, který se podílel na druhém gólu.



Vršovický celek utrpěl pod trenérem Jindřichem Trpišovským nejvyšší porážku a poprvé od února 2014 a ligovém debaklu 1:5 v Olomouci prohrál soutěžní duel o čtyři góly.

Slávisté, kteří do Evropské ligy přešli po vyřazení v závěrečném předkole Ligy mistrů, si dosud v této sezoně evropských pohárů vydělali 11,2 milionu eur (téměř 295 milionů korun). Český šampion navíc ještě dostane prémii za klubový koeficient a další finance může získat v případě postupu ve vyřazovací části.

Losování úvodního jarního kola vyřazovací fáze se uskuteční v pondělí ve švýcarském Nyonu. Hrát se bude v únoru.

Bayer otevřel skóre v osmé minutě. Bellarabi hledal před brankou Schicka, který míč minul, ale dostal se k zakončujícímu Baileymu. Na opačné straně Musa vyslal dělovku zpoza vápna, ale pouze doprostřed branky, kde byl připravený gólman Lomb. Ten za německý celek nastoupil po osmi letech teprve do druhého soutěžního utkání a opět v něm udržel čisté konto.

Domácí mohli o chvilku později přidat druhou trefu. Schick přihrál ve vápně Baileymu, jehož střelu vytáhl brankář Kolář na roh. Po necelých 20 minutách zraněného hostujícího záložníka Ševčíka nahradil Stanciu.

Jan Bořil nastoupil nezvykle ve středu obrany
Jan Bořil nastoupil nezvykle ve středu obrany

Kolář poté vyrazil Bellarabiho střelu před volného Sinkgravena, jenž sice dostal míč do sítě, podle rozhodčího však z ofsajdu. Ve 32. minutě se ale druhý tým bundesligy prosadil. Schickova hlavička po Amiriho centru skončila na tyči, jenže míč se odrazil k nikým nehlídanému Baileymu, který zvýšil.

Do druhého poločasu už nezasáhlo útočné duo Bailey - Schick, které trenér Peter Bosz vystřídal. Právě jeden ze střídajících hráčů Diaby v 59. minutě zblízka prostřelil Koláře a přidal definitivní pojistku.

Ve 82. minutě si soutěžní debut za Pražany odbyl osmnáctiletý slovenský záložník Rigo. Hosté nejvýrazněji ohrozili Lomba o pět minut později. Stanciu zakroutil přímý kop do horního růžku, ale německý gólman ho vytáhl na roh. Potom Diaby trefil břevno.

Leverkusen se ale čtvrté branky nakonec dočkal. V první minutě nastavení přihrál Diaby ve vápně Bellarabimu, který se nemýlil.

Góly

Domácí: 8. Bailey, 32. Bailey, 59. Diaby, 90+1. Bellarabi

Hosté:

Sestavy

Domácí: Lomb – Jedvaj, Tapsoba, Wendell – Dragović, Baumgartlinger (C) (62. L. Bender), Amiri (74. Turkmen), Sinkgraven (62. Onur) – Bellarabi, Bailey (46. Diaby) – Schick (46. Gedikli).

Hosté: O. Kolář (C) – Masopust, Bořil, Zima, Oscar – Ševčík (19. Stanciu), Traoré (82. Karafiát) – Sima (82. Jurásek), Lingr (82. Rigo), Olayinka – Musa (53. Tecl).

Náhradníci

Domácí: Bender, Diaby, Gedikli, Grill, Tah, Turkmen, Onur

Hosté: Jurásek, Karafiát, Kovář, Křišťan, Kúdela, Kuchta, Tecl, Provod, Rigo, Stanciu, Vágner

Karty

Domácí: Schick, Onur

Rozhodčí

Sidoropoulos – Kostaras, Dimitriadis

Stadion

BayArena, Leverkusen

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Leverkusen 6 5 0 1 21:8 15
2. Slavia 6 4 0 2 11:10 12
3. Hapoel Be'er Sheva 6 2 0 4 7:13 6
4. Nice 6 1 0 5 8:16 3

Vstoupit do diskuse
51

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud