10. prosince 2020 • 22:50

Liberec – CZ Bělehrad 0:0. Na závěr remíza, Slovan v EL uhrál sedm bodů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce remizovali v závěrečném šestém utkání základní skupiny Evropské ligy doma s Crvenou zvezdou Bělehrad bez branek a nedokázali srbskému šampionovi oplatit debakl 1:5 z venkovního vzájemného duelu. Severočeši měli už před zápasem jistotu, že do jarní části nepostoupí a skončí na třetím místě tabulky. Utkání se kvůli opatřením proti koronaviru v Česku hrálo bez diváků.



Liberec si zahrál skupinu evropských pohárů popáté v historii a postoupit dokázal jen v sezoně 2013/14. V tomto ročníku uhrál v šesti zápasech sedm bodů za dnešní remízu a dvě vítězství nad posledním Gentem. Do skupiny Slovan prošel přes tři předkola kvalifikace.

Liberec na konci října v Bělehradě poprvé v historii inkasoval v jednom zápase evropských pohárů pět branek. Část týmu už ale tehdy byla zasažena koronavirem, který mužstvo naplno postihl před následným duelem na hřišti Hoffenheimu. Tentokrát Severočeši nasadili prakticky nejsilnější sestavu, jen v brance dostal před gólmanskou jedničkou Nguyenem přednost Knobloch.

Za Crvenou zvezdu nastoupil Kanga, který se představil v Česku poprvé od letního odchodu ze Sparty. Gabonský záložník v červenci ve finále domácího poháru proměněnou penaltou zařídil Pražanům výhru 2:1 v Liberci.

Po opatrném úvodu měl první větší šanci v 25. minutě Mosquera, ze strany ale mířil nad branku. Ve 40. minutě zahrával Liberec kousek za vápnem přímý kop a Marovu střelu vytáhl na roh gólman Borjan. O dvě minuty později měli blízko k vedení Bělehradští, El Fardou Ben ale po Mikulově podskočení centru trefil jen tyč.

Čtyři minuty po změně stran podržel Slovan Knobloch, který vyrazil Ivaničovu střelu ze strany. Následně Falcinelli dostal míč do sítě rukou a gól nemohl platit. Ivanič pak prodloužil centr a Rodičovi chyběl kousek, aby dorážel na zadní tyči.

Crvena zvezda, která už před zápasem měla jistotu druhého místa a postupu, se neprosadila ani v 69. minutě. Střídající Nikolič, jenž nahradil Kangu, pálil nad. Na opačné straně Borjan vytáhl Sadílkův pokus z přímého kopu. Bezbrankový stav nezlomil ani agilní Nikolič, který v 78. minutě zamířil těsně vedle.

Sestavy

Domácí: Knobloch – Koscelník, Jugas, Kačaraba, Mikula (C) – M. Sadílek, Mara – Pešek (68. Matoušek), Beran (68. Hromada), Mosquera (89. Fukala) – Júsuf Hilál (75. Rabušic).

Hosté: Borjan (C) – Rodić (71. Gobeljić), N. Milunović, Degenek (81. Pankov) – Gajić, Kanga (53. Nikolić), S. Sanogo, Petrović, Ivanić (71. Boakye) – Ben Nabouhane (81. Eraković), Falcinelli.

Náhradníci

Domácí: Nguyen, Hasalík, Fukala, Chaluš, Tijani, Hromada, Cancola, Nešický, Matoušek, Rabušic, Rondić

Hosté: Popović, Ćopić, Pankov, Pavkov, Boakye, Simić, Nikolić, Eraković, Radulović, Spiridonovic, Gobeljić, Krstović

Karty

Domácí: Júsuf Hilál, Beran

Hosté: Degenek, Falcinelli, Gobeljić, Gajić

Rozhodčí

Gestranius – Aravirta, Alakare (všichni Finsko)

Stadion

Stadion U Nisy, Liberec

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

Skupina L

Z V R P Skóre B
1. Hoffenheim 6 5 1 0 17:2 16
2. CZ Bělehrad 6 3 2 1 9:4 11
3. Liberec 6 2 1 3 4:13 7
4. Gent 6 0 0 6 4:15 0

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud