19. března 2021 • 08:00

Gerrard: Způsobil to hráč Slavie, nejsme lháři. Roofe zveřejnil vzkazy

Autor: vmn, jon
Vstoupit do diskuse
57
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Fantastický sportovní úspěch Slavie a postup do čtvrtfinále Evropské ligy má obrovskou kaňku, o které se mluví víc, než o fotbale. Ondřej Kúdela měl rasisticky urazit hráče Rangers Glena Kamaru, kapitána sešívaných po utkání podle vyjádření Slavie domácí fyzicky napadli. „Stoprocentně za Glenem stojím,“ řekl po zápase domácí trenér Steven Gerrard a dodal, že věří, že UEFA záležitost nezamete pod koberec.



„Jsem hrozně naštvaný. Můžu potvrdit, že mi můj hráč řekl, že byl terčem rasistických urážek,“ rozčiloval se po porážce od Slavie trenér Rangers Steven Gerrard. „Celý život si ve fotbale budujete vztahy a já si vybudoval velmi silný vztah s Glenem Kamarou. Je to můj hráč a já mu stoprocentně věřím. Další hráči to slyšeli taky a jsou s Glenem bok po boku. Jsem hrdý, že hráči ukázali pospolitost. Od prvního do posledního člověka v klubu stojíme za Glenem.“

Ondřej Kúdela ve vyjádření Slavie uznal, že Kamarovi v emocích pošeptal „You are fu***ng guy,“ což sice je urážka, ale bez souvislosti s rasou. Rangers si ale stojí za tím, že se měla komunikace ze strany kapitána Slavie týkat hráčova původu.

Steven Gerrard v závěru zápasu se Slavií
Steven Gerrard v závěru zápasu se Slavií

„Způsobil to hráč Slavie a on je odpovědný za to, jak se situace vyhrotila,“ prohlásil Gerrard. „Zklamalo mě, že se ho někteří lidé snaží bránit. Z jeho klubu nás nazývají lháři, ale to je jejich rozhodnutí,“ opřel se do pražského týmu. (Celé vyjádření Slavie je v závěru článku).

„Po fotbalové stránce nás porazil lepší tým a Slavii blahopřeji. Zasloužila si postoupit za výkon v obou zápasech. Já jsem na své hráče hrdý na celou cestu soutěží, ale někdy jsou i důležitější věci než fotbal a to se tentokrát stalo. Teď je řada na UEFA a doufám, že ta to nenechá zamést pod koberec,“ dodala legenda Liverpoolu a aktuální trenér Rangers.

Zápasem hodně otřásl i drsný faul Kemara Roofea, který po hodině zápasu naskočil do Ondřeje Koláře tak, že slávistický brankář musel s tržnou ranou na hlavě a otřesem mozku střídat, s otřesem mozku musel do nemocnice. Útočník Rangers s kořeny na Jamajce se nevyhnul urážkám, které zveřejnil na svém Instagramu.

„A takhle bych mohl screenovat celou noc,“ napsal k několika výstřižkům, kde ho uživatelé s českými přezdívkami nazývají „zku****ným“ řezníkem, ale nechybí ani rasistická označení.

Kamara obvinil Kúdelu z rasismu, stopera zbil v tunelu. Slavia se ostře vymezila
Video se připravuje ...

Vyjádření Slavie Praha 

Slavia rezolutně odmítá nechutné nařčení jednoho ze svých kapitánů Ondřeje Kúdely z rasistického chování. Slavii už její zakladatelé vtiskli barvy, kde bílá znamená „čistotu sportovní myšlenky a čestného boje, kde protivník není nepřítel, ale uznávaný soupeř“. Dnes je Slavia multikulturním klubem, který si zakládá na úctě k soupeři a vzájemném respektu lidí všech kultur. Odsuzujeme rasismus v jakékoliv podobě.

Po jednom ze zákeřných zákroků se Ondřej Kúdela v emocích vyjádřil na adresu svého protihráče: „Řekl jsem mu „You‘re fucking guy“. Bylo to řečeno v emocích po dvou červených kartách a řadě brutálních zákroků soupeře, ale naprosto odmítám rasismus,“ uvedl Kúdela.

Hráči Slavie v zápase čelili nevídaně zákeřné hře soupeře, kterou v historii moderních evropských pohárů nezažili. Řada brutálních zákroků soupeře skončila zraněním našich hráčů, brankář Ondřej Kolář skončil s deseti stehy na obličeji a otřesem mozku v nemocnici.

Po utkání nebyl tým vpuštěn do kabin a Ondřej Kúdela byl zbaběle bez varování zbit pěstmi do obličeje hráčem Kamarou za přítomnosti trenéra Stevena Gerrarda. V šoku byli i zástupci UEFA, kteří byli u celého incidentu osobně přítomni. Tým je nyní v bezpečí na hotelu pod dohledem skotské policie. 

Vstoupit do diskuse
57

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud