Jan Malý
18. května 2021 • 17:28

Kúdelův boj o EURO: dostal zprávu od inspektora UEFA, čeká ho slyšení

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyšetřování kolem slávistického obránce Ondřeje Kúdely neusnulo. V pondělí dostal člen reprezentačního týmu vyjádření od inspektora UEFA ke svému odvolání proti trestu na deset soutěžních zápasů za incident se záložníkem Rangers Glenem Kamarou v osmifinále Evropské ligy a zároveň je znám další důležitý termín. Ve středu 26. května Odvolací komise UEFA vyslechne Kúdelu během on-line jednání.



Stoper Slavie Ondřej Kúdela se pokouší zmírnit stopku na deset soutěžních zápasů pod hlavičkou UEFA. Zatím si odseděl dvě utkání během čtvrtfinále Evropské ligy proti Arsenalu, ale stále platí, že by nesměl jet na blížící se mistrovství Evropy. To se snaží se svým právním týmem změnit. Odvolal se a nyní se začínají věci hýbat.

V pondělí dostal Kúdela reakci na svůj poslední krok od inspektora UEFA a Odvolací komise stejné organizace zároveň předvolala obránce mistrovského celku k ústnímu jednání. To proběhne příští týden ve středu v on-line režimu. „Pro ústní jednání jsme navrhli vyslechnutí několika svědků a expertů. Vítáme, že budeme mít prostor projednat věc v širším kontextu, než poskytují písemná vyjádření,“ podotkl hráčův právní zástupce René Cienciala.

Krátce reagoval i Kúdela. „Věříme, že se našimi argumenty a důkazy bude konečně někdo aspoň zabývat,“ zadoufal čtyřiatřicetiletý stoper.

Zkušený obránce přišel ve strkanici během odvety osmifinále Evropské ligy proti skotským Rangers za domácím záložníkem Glenem Kamarou, zakryl si ústa a něco mu pošeptal. Finský reprezentant ho obvinil z rasismu, Kúdela toto nařčení odmítá. UEFA ho přesto za rasismus potrestala a napařila mu distanc na deset soutěžních zápasů. Důkazy nejsou známy, český hráč dál usiluje o prokázání své neviny.

Opírá se mimo jiné o svědectví afrických spoluhráčů Abdallaha Simy a Simona Deliho či maséra Jana Černého, kteří potvrzují, že rasistickou urážku neřekl. Poukazuje na vlastní slabou angličtinu či na to, že záložník Rangers už několikrát změnil výpověď.

Kovář: „Drželi nás na hřišti kvůli Kúdymu, že řekl, že je fucking monkey.“
Video se připravuje ...

Ostatně Kamara má sám čerstvý škraloup, jak je patrné z videa, které se objevilo na sociálních sítích. Hráči Rangers při oslavách v hloučku uráželi během známé písně Sweet Caroline papeže (pokřikovali: Fu*k the Pope – jeb.. papeže), Kamara mezi nimi nechyběl. Případ už šetří skotská policie.

„V zájmu respektování presumpce neviny se pak nechceme blíže vyjadřovat k videu, na kterém hráči Rangers během sobotních oslav údajně používají sektářské výrazy. Věříme, že příslušné orgány UEFA i policie tuto věc řádně prošetří a budou všem měřit stejným metrem,“ komentovala to v prohlášení advokátní kancelář Urban & Hejduk, která Kúdelu zastupuje.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Děkovačka Slavie po zisku titulu: dojatý Kúdela musel před fanoušky
Video se připravuje ...

Kúdela? Presumpce viny. Chci věřit tomu, že ho Slavia podrží říká Hašek
Video se připravuje ...

UEFA rozdala tresty. Kamara postojí tři zápasy, Kúdela deset!
Video se připravuje ...

Konflikt Glena Kamary s Ondřeje Kúdelou
Konflikt Glena Kamary s Ondřeje Kúdelou

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud