18. září 2021 • 13:35

Kamarův právník varuje před Prahou. Ztráta soudnosti, reaguje Tvrdík

Autor: ČTK, vmn
Vstoupit do diskuse
22
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Právník fotbalisty Rangers Glena Kamary varoval fanoušky glasgowského klubu před cestou do Prahy na zápas Evropské ligy proti Spartě. Podle Aamera Anwara by se v české metropoli mohli ocitnout v ohrožení života. Utkání 2. kola skupiny A se bude hrát na Letné ve čtvrtek 30. září bez diváků. UEFA zavřela Spartě stadion na jedno pohárové utkání za rasistické projevy části fanoušků v zápase 3. předkola Ligy mistrů s Monakem.



„Bojím se o bezpečnost kohokoli, kdo cestuje do Prahy - hráčů a fanoušků,“ řekl britskému bulvárnímu listu Daily Record Anwar. Míní, že příznivcům Rangers hrozí nebezpečí od násilnických ultras, kteří podle něj patří k táborům Sparty i Slavie.

„Bude to nebezpečné pro hráče a fanoušky. Myslím, že je to opravdu riskantní. Bál bych se o fanoušky, kteří by jeli bez lístků. Nemá cenu riskovat na vlastní pěst. Pěkný výlet by se mohl zvrhnout v tragédii,“ tvrdí Anwar. „Mám podezření, že ti ultras by vyhledávali fanoušky Rangers, kteří by neměli šanci. Nejlepší, co mohou udělat, je zůstat v bezpečí doma.“

Na jeho vyjádření reagoval i šéf Slavie Jaroslav Tvrdík: „Absolutní ztráta soudnosti pana právníka, nebo jsou jeho vyjádření ukázkou nové skotské kultury? UEFA by opravdu měla varovat, ale před fans Rangers,“ napsal na twitter a doplnil obrázky, jak si skotští fanoušci vzali do parády autobus Lyonu.

Naštvaný Connor Goldson byl jedním z těch, co se sápali na Ondřeje Kúdela
Naštvaný Connor Goldson byl jedním z těch, co se sápali na Ondřeje Kúdela

Skotský právník a aktivista pákistánského původu zastupoval Kamaru, který obvinil slávistu Ondřeje Kúdelu z rasistické urážky v březnové odvetě osmifinále Evropské ligy. I když Kúdela rasismus popřel, dostal od UEFA zákaz startu v deseti zápasech, kvůli kterému přišel o mistrovství Evropy.

Finskému záložníkovi tmavé pleti, který po utkání fyzicky napadl Kúdelu v útrobách stadionu v Glasgow, zastavila disciplinární komise činnost na tři utkání. Kamara po vyhroceném zápase na sociálních sítích čelil výhrůžkám.

„Byli jsme svědky vyhrožování smrtí. Úřady tentokrát musí jednat opravdu tvrdě. Chtěl bych vidět velmi silně formulované prohlášení UEFA, které varuje před důsledky dalších potíží,“ uvedl Anwar.

Konflikt Kamara vs. Kúdela: co zaznělo z obou stran a vyjádření kouče Gerrarda
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
22

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud