Michal Koštuřík
4. srpna 2022 • 20:56

Fenerbahce - Slovácko 3:0. Hosté dlouho v deseti, favorit dominoval

Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z ISTANBULU | Drahá škola v istanbulském peklíčku. Slovácko se v něm v prvním duelu 3. předkola Evropské ligy navzdory slibnému startu uškvařilo. Individuální kvalita borců Fenerbahce je někde jinde. Takže 3:0 a nazdar. Brazilec Lincoln trefil dva skvostné góly, na další nahrál, Stanislav Hofmann se nechal záhy vyloučit. Jedna hrůza za druhou. „Vše šlo proti naší strategii,“ hlesl kouč Martin Svědík.



Výsledek mate, český tým nebyl před narvaným stadionem favoritovi za pouhý sparing. Proč tedy prohra o tři góly? Když se Slovácko hodlalo dotáhnout, vyfasoval červenou stoper Hofmann. Pak už to bylo jen o obraně. „Mužstvo pracovalo úžasně, bohužel ještě jeden gól Fenerbahce dalo. Někdy jdou věci v zápase proti vám a teď se nám to stalo,“ uvedl Martin Svědík.

Realita na place nebyla pro outsidera tak krutá. Slovácko chytlo úvod, hlavně díky Doskiho aktivitě. I tak se do pauzy se nechalo vzadu dvakrát nachytat. Po Lincolnově přistrčení pálil k tyči Mor a v nastavení poločasu se fantasticky trefil z přímého kopu Brazilec Lincoln, posila z portugalské Santa Clary za 3,5 miliony eur.

A když se hned po přestávce nechal po druhé žluté vyloučit stoper Hofmann, bylo fakt zle. Už šlo hlavně o to, kolik domácí přidají. Štěstí pro hosty, že rozhodčí neuznal Szalaiovu dorážku kvůli předchozímu lehkému faulu. I tak přišla ještě jedna projížďka v Lincolnu. Po záložníkově další parádě z dálky skákal Filip Nguyen marně.

Jinak to byla pro hosty velká zážitková cesta. Žluto-černá vlna se valila ulicemi na stadion Sukru Saracoglu v asijské čtvrti Kadiköy. Do tohoto vosího hnízda byste nechtěli píchnout… Tohle byl další večer, který patřil v živé megapoli Fenerbahce. Když jako první vyšli na trávník brankáři Slovácka, vítal je ohromující pískot.

V tu chvíli ještě duněl tribunami rockový nářez, který poslouchalo i zhruba pětadvacet lidí v sektoru hostů. Část z nich dorazila po dvoudenní štrapáci autem. V mnoha ohledech historický duel pro klub si nechtěli nechat ujít. Nelitovali peněz, času…

Nahrané songy brzy vystřídaly chorály divokých příznivců. Bylo narváno, každá z protilehlých tribun fandila jinak. „Tak to tady chodí,“ nezapomněl stoper hostů Michal Kadlec, jenž oblékal dres devatenáctinásobného šampiona v letech 2013–16.

Nejednota je častým jevem rovněž v kabině, kde usedají borci mnoha národností a povah. Ovšem nový kouč Jorge Jesus dal své svěřence rychle do latě a upevnil jejich disciplínu. Oproti odvetě předkola Ligy mistrů s Dynamem Kyjev protočil sestavu.

Na lavičce zůstal lehce zraněný brankář a kapitán Altay Bayindir i český reprezentant Filip Novák. Kvůli zdravotním trablům vypadl norský útočník Joshua King, jehož nahradil jeho krajan a někdejší supertalent světového fotbalu Emre Mor. I on přispěl k výhře domácích, kteří si připravili luxusní pozici do odvety

Góly

Domácí: 17. Mor, 45+2. Lincoln, 81. Lincoln

Hosté:

Sestavy

Domácí: Çetin – Osayi-Samuel, Henrigue, Szalai, Kadioglu (77. Novák) – Arão – Mor (60. Crespo), Zajc (60. Bruma), Rossi (60. Dursun) – Valencia (C) (77. Guler), Lincoln.

Hosté: Nguyen – Reinberk (69. Vecheta), Hofman, Kadlec (C), Doski – Daníček – Petržela (63. Tomič) , Trávník (86. Kohút), Havlík (46. Levin), Holzer (63. Sinyavskiy) – Kalabiška.

Karty

Domácí: Mor

Hosté: Hofman, Hofman, Trávník, Sinyavskiy

Rozhodčí

Pinheiro – Jesus, Maia (všichni POR)

Stadion

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu, Istanbul - Turecko

1. FC Slovácko Vše o klubu ZDE

Lička o moderních trendech v Česku: Lepší se to. Vyzdvihl Svědíka či Trpišovského
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud