17. března 2023 • 13:15

Los Evropské ligy: Leverkusen čeká belgické překvapení, United - Sevilla

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Leverkusenu s českými reprezentanty Patrikem Schickem a Adamem Hložkem se ve čtvrtfinále Evropské ligy utkají s belgickým Saint-Gilloise, papírově nejschůdnějším soupeřem v osudí. V případě postupu Bayer narazí v semifinále na lepšího z dvojzápasu Feyenoord Rotterdam - AS Řím. Rozhodl o tom los v Nyonu.



Úvodní zápasy čtvrtfinále jsou na programu 13. dubna, odvety se odehrají o týden později. Semifinálové duely jsou naplánované na 11. května a 18. května. O držiteli trofeje se rozhodne 31. května v Budapešti.

Leverkusen narazil na belgického soupeře už na podzim ve skupině Ligy mistrů, proti Bruggám ve dvou zápasech neskóroval a získal jediný bod. Nyní si může vylepšit bilanci proti Saint-Gilloise, překvapivým belgickým vicemistrům z minulé sezony. Nováček v evropských pohárech vyřadil v osmifinále další bundesligový celek Union Berlín.

Duel Feyenoordu s AS Řím bude reprízou posledního finále Evropské konferenční ligy. Květnový zápas v Tiraně rozhodl ve prospěch Římanů jedinou trefou záložník Zaniolo, jenž ale klub v zimě opustil a zamířil do Galatasaraye Istanbul. „Vlci“ se s Feyenoordem utkali v play off Evropské ligy už v roce 2015, také tehdy uspěl italský celek.

Sporting Lisabon překvapivě přešel po penaltovém rozstřelu přes lídra anglické ligy Arsenal a nyní ho čeká další evropský gigant. Juventus má v soutěži o to větší motivaci, že vítěz Evropské ligy se kvalifikuje do dalšího ročníku Ligy mistrů. Turínský velkoklub se v domácí soutěži musí vypořádat s odečtem 15 bodů za falšování účetnictví a na příčky zajišťující milionářskou soutěž má výraznou ztrátu.

Favorizovaný Manchester United narazí ve čtvrtfinále na neoblíbeného soupeře. Proti Seville neuspěl jak v osmifinále Ligy mistrů v roce 2018, tak v semifinále Evropské ligy před třemi lety. Andaluský celek je se čtyřmi triumfy rekordmanem soutěže. Dvakrát ovládl i Pohár UEFA, předchůdce Evropské ligy.

Dvojice pro čtvrtfinále:

Manchester United - Sevilla
Juventus - Sporting
Leverkusen - St. Gilloise
Feyenoord - AS Řím

Dvojice pro semifinále:

Juventus/Sporting - Manchester United/Sevilla
Feyenoord/AS Řím - Leverkusen/St. Gilloise

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud