Jan Podroužek
28. července 2022 • 13:00

Slavia chystá útok na rekord. Trpaslík z Gibraltaru si užívá „výlet“ do Prahy

Autor: Jan Podroužek, inf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

O co tak ještě hrát proti soupeři nevalné úrovně, když si z prvního utkání přivezete výhru 4:0? O ještě větší nášup, třeba rekordní. Slavia dosud zaznamenala nejvyšší pohárovou výhru 5:1 ve třech případech na začátku tohoto tisíciletí, v odvetě druhého předkola Konferenční ligy proti St Joseph’s se nabízí ještě prudší výsledek. K dispozici ovšem nebude útočník Yira Sor, do sestavy se naopak vrací Lukáš Provod. A hráči soupeře? Ti si podle klubového Twitteru řádně užívají výlet do Prahy.



Liga mistrů sice slávistům v té době stále bolestně unikala, ovšem střádali solidní výsledky v Poháru UEFA a soupeřům dokonce párkrát i pořádně naložili. Dneska se, při vší úctě k soupeři z Gibraltaru, chystá další nakládačka.

Rekordní?

Červenobílým evropským maximem jsou výhry 5:1 ze sezon 2001–2002 a 2002–2003. V nich převálcovali postupně chorvatský Osijek, belgický Mouscron a srbský Partizan, ačkoliv v tomhle zápase se na vysoké skóre dostali až po prodloužení.

Byly to časy, kdy brány hlídal Radek Černý, v záloze Karel Piták , Richard Dostálek, Tomáš Kuchař, v útoku oblíbený Brazilec Adauto, ještě třeba dvojčata Lukáš a Tomáš Doškové…

„Díky za informaci, budeme se snažit, abychom to překonali,“ kývnul s úsměvem Lukáš Provod, jenž by se měl dnes objevit v základní sestavě. Po zhruba čtrnácti měsících ho čeká zápas evropských pohárů, naposledy, před těžkým zraněním kolene, nastoupil v Evropské lize v dubnu 2021 proti Arsenalu.

„To skóre jsme mohli mít už v prvním zápase, ale zahodili jsme spoustu šancí. Radši to ale nedat v takovém, kde vás to nestojí výsledek. Doufám, že v odvetě se nám spojí všechno dohromady a budeme trefovat zařízení,“ přeje si kouč Jindřich Trpišovský.

Zápas Slavie na O2 TV Sport

Přímý přenos začíná na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal  od 18.40, moderátor David Sobišek přivítá experta Jakuba Podaného. Zápas komentují Tomáš Radotínský a Václav Pilný, reportérem je Radek Šilhan.   

Kromě Provoda by z důležitých hráčů měl v sestavě být i brankář Aleš Mandous, jenž chytal už první utkání. „Na tomhle postu neplánujeme změnu, po dohodě s trenéry brankářů a kvůli programu, který nás čeká, ho potřebujeme dostat do dobrého rozpoložení,“ vysvětluje to Trpišovský.

„Jinak bude obměna hodně velká,“ dodává.

Z hráčů zapsaných na evropské soupisce by se tak mělo dostat třeba na Matěje Valentu, možná i Václava Jurečku, v útoku totiž jistě bude chybět kvůli zdravotním problémům Yira Sor.

„Nebude hrát, uvidíme v neděli proti Hradci Králové. Měl potíže z prvního utkání, které mu pokračovaly i v tréninku, vyšetření ale dopadlo dobře. Měli bychom ho určitě mít k dispozici na Panathinaikos,“ vyhlíží už Trpišovský třetí předkolo Konferenční ligy.

Snad to od něj není moc neuctivé… Ale není se co divit. Tady nepůjde o boj o postup, ale o vysoké skóre. Možná rekordní.

Soupeř na výletě

Hráči gibraltarského St Joseph’s si s vysokou prohrou 0:4 v domácím zápase moc hlavu nelámou. Vědí, že vyřazení proti velkému favoritovi už nejspíš neodvrátí. A tak si alespoň řádně užívají výlet do hlavního města Česka. Klub zásobuje svůj twitterový účet obrázky z centra Prahy. Fotbalisté se vyfotili třeba před kostelem Sv. Ludmily na Vinohradech či na Karlově mostě.

Fotbalisté gibraltarského St Joseph’s před odvetou se Slavií na výletě v Praze
Fotbalisté gibraltarského St Joseph’s před odvetou se Slavií na výletě v Praze

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud