13. října 2022 • 20:52

Kluž - Slavia 2:0. Třetí zápas v řadě bez vstřeleného gólu, postup v ohrožení

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
61
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie prohráli i druhý vzájemný zápas ve skupině Konferenční ligy s Kluží, v Rumunsku tentokrát padli 0:2. Domácí šli do vedení v prvním poločase. Po faulu Petera Olayinky penaltu proměnil Ciprian Deac. V závěru pak ještě hlavou po rohu udeřil Yuri Matias. Svěřenci Jindřicha Trpišovského už třetí zápas v řadě (Kluž doma a v Olomouci) nedokázali skórovat, čímž si výrazně zkomplikovali postup a i po 4. kole mají v tabulce pouhé čtyři body.



Slávisté dvě kola před koncem skupiny ztrácejí tři body na vedoucí Kluž. Stejně bodů jako Pražané mají i Ballkani a Sivasspor, které nastoupily ke vzájemnému utkání až v 21:00. Do osmifinále přímo projdou jen celky z prvních míst ve skupinách, druzí v pořadí se ve vyřazovací fázi o kolo dříve utkají s kluby na třetích příčkách v Evropské lize. Za 14 dní se červenobílí představí v Kosovu proti Ballkani.

Slavii z nejrůznějších důvodů chybělo 11 hráčů. Trenér Trpišovský vsadil na rozestavení s třemi stopery a na pozicích halfbeků hráli Olayinka a David Jurásek. V ofenzivě nastoupili Tecl, Usor a Sor, který se objevil v základní sestavě poprvé od července. V zahajovací jedenáctce červenobílých byli jen tři čeští hráči.

Český vicemistr měl stejně jako v domácím utkání v minulém týdnu vytrvalou převahu, ale nevedlo se mu ve finální fázi. V šesté minutě se dostal do šance Jurásek, ale střela mu nesedla. Kluž byla mnohem produktivnější.

V deváté minutě po rohu hlavičkoval Matias do tyče a portugalští sudí přisoudili domácím další rohový kop, i když se nezdálo, že by některý ze slávistů tečoval míč. Po následném závaru chtěl Olayinka odvrátit balon přes hlavu, ale trefil Muhara a Deac z nařízené penalty nezaváhal.

Brankář Kolář v minulém utkání v Kluži před třemi lety v závěrečném předkole Ligy mistrů pokutový kop zneškodnil a přispěl k výhře 1:0, tentokrát ale na míč nedosáhl, byť vystihl směr střely.

Kompletní známkování Slavie si projděte ZDE >>>

Slávisté poté ve zbytku první půle marně dobývali domácí obranu. Ve 22. minutě opět neuspěl Jurásek, jehož pokus vytáhl Scuffet. V 26. minutě zápas na zhruba čtvrthodinu přerušil kolaps domácího diváka, kterého postihl infarkt. Fanouška Kluže odvezla ze stadionu sanitka.

Pražané si do přestávky vytvořili ještě další šance. Po Traorého centru v těžké pozici z voleje na zadní tyči překopl branku aktivní Jurásek, Tiéhi napálil gólmana a Kačaraba dalekonosným pokusem těsně minul.

Hosté se proti vítězi posledních pěti ročníků rumunské ligy v ofenzivě trápili i po přestávce. V 58. minutě trefil Traoré odražený balon nad břevno, v 74. minutě střídající Lingr vrátil hlavou přetažený centr před branku, ale Tecl na míč těsně nedosáhl. Poté Ousou hlavičkou minul.

Slávisté dohrávali utkání ve velké křeči a v 84. minutě navíc neuhlídali další roh. Na Rogerův centr si naskočil Matias a hlavou protlačil míč za Koláře. Kluž Pražanům oplatila dvě porážky 0:1 z léta 2019 ze závěrečného předkola o postup do skupiny Ligy mistrů. Červenobílí ve čtyřech z posledních pěti soutěžních duelů prohráli a neskórovali.

Pražané hrají skupinu pohárů pošesté za sebou, na jaře v premiérovém ročníku Konferenční ligy došli až do čtvrtfinále, což se jim předtím povedlo i v Evropské lize. Finále této sezony bude hostit Eden.

Góly

Domácí: 11. Deac, 85. Matias

Hosté:

Sestavy

Domácí: Scuffet – Manea, Matias, Kolinger, Camora (C) – Deac (46. Cvek), Boateng (89. Hoban), Muhar, Roger (89. Petrila) – Yeboah (78. Malele), Janga (65. Braun).

Hosté: Kolář – Oscar, Kačaraba (70. Ewerton), Ousou, D. Jurásek – I. Traoré (70. Masopust), Tiéhi (86. Kričfaluši) – Sor (59. Lingr), Usor (86. M. Jurásek), Olayinka – Tecl (C).

Náhradníci

Domácí: Gal, Bălgrădean, Malele, Petrila, Bručić, Burcă, Billong, Hoban, Bordeianu, Cvek, Bus, Braun

Hosté: Dvořák, Sirotník, Masopust, Ewerton, Lingr, Jurásek, Kričfaluši, Pudil, Konečný

Karty

Domácí: Boateng, Yeboah, Cvek

Hosté: Olayinka, D. Jurásek, I. Traoré, Oscar, Masopust, Trpišovský

Rozhodčí

Godinho – Teixeira, Almeida (Nogueira) (všichni POR)

Stadion

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Sivasspor 6 3 2 1 11:7 11
2. Kluž 6 3 1 2 5:5 10
3. Slavia 6 2 2 2 6:7 8
4. FC Ballkani 6 1 1 4 8:11 4

Vstoupit do diskuse
61

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud