28. října 2022 • 15:15

Slovácko - Köln 0:1. Penalty i drama v závěru. Domácí končí v Evropě

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takový výkop a hrací čas evropské poháry snad nepamatují. Zápas Konferenční ligy mezi Slováckem a Kolínem nad Rýnem ve čtvrtek znemožnila neprostupná mlha, takže se dohrával v pátek od 13 hodin od sedmé minuty. Slovácko se po celý zápas rvalo o udržení šance na postup proti německému soupeři, ale gruzínský sudí Giorgi Kruashvili nařídil v neprospěch domácích dvě penalty. Minimálně v jednom případě se jednalo o spornou situaci, ale Ngyuen první pokutový kop zlikvidoval, na ten druhý proti Ondreji Dudovi už nestačil. Slovácko už má jistotu, že na jaře si v pohárové Evropě nezahraje.



Utkání bylo ve čtvrtek po sedmi minutách za bezbrankového stavu přerušeno kvůli mlze a dnes se dohrávalo. Slovácko tak ani na třetí pokus nedokázalo v EKL zvítězit v domácím prostředí: předtím remizovalo s Partizanem Bělehrad 3:3 a podlehlo Nice 0:1.

Ve druhém utkáni skupiny D vyhrálo Nice ve čtvrtek nad Partizanem Bělehrad 2:1. Oba tyto celky mají po osmi bodech, Kolín po dnešní výhře sedm. Slovácko skončí ve skupině poslední, zatím získalo čtyři body. Do jarní vyřazovací části postoupí dva týmy.

Dohrávka začala dnes v čase čtvrtečního ukončení v osmé minutě autovým vhazováním hostů, v nezměněných sestavách a před znovu zaplněným stadionem. Od prvních minut měl duel ostré tempo, hra se přelévala od branky k brance, nicméně vyložené šance dlouho chyběly.

Až po půlhodině zastavil po dlouhém nákopu Kalabišku ofsajdový praporek a z protiútoku dostal možnost vyniknout Adamjan, který ji ale v šestnáctce nevyužil. Největší šanci otevřít skóre ze strany Slovácka měl ve 42. minutě Doski, jenž po přetaženém Tomičově centru trefil z těžkého úhlu tyč Schwäbeho branky.

V 50. minutě nařídil gruzínský rozhodčí po souboji Trávníka s Adamjanem pokutový kop, jenže Nguyen skočil k tyči a střelu kolínského kapitána Kainze zneškodnil. Partie tak nabrala i emoční grády, žlutou kartu dostali oba trenéři, ale obraz hry se zásadně nezměnil. Ofenzivu Slovácka tahal neúnavný Petržela a v 61. minutě se dostal do střelecké příležitosti, jenže z hranice šestnáctky zamířil těsně nad.

V 73. minutě se po Schindlerově akci hrnul do zakončení znovu Adamjan, avšak Nguyen byl opět na místě. To platilo i v 79. minutě při akci střídajícího Slováka Dudy. Rozhodnutí padlo v 82. minutě, kdy rozhodčí odpískal další pokutový kop po kontaktu Kohúta s Tiggesem a tentokrát už Duda Ngyuena překonal.

V závěru plály emoce na obou stranách. Hostující Schirí trefil tyč, na druhé straně viselo vyrovnání ve vzduchu, ale závěrečný tlak Slovácka vyšel vniveč. Český tým tak v pohárech nevyhrál s německými soupeři pátý duel za sebou.

Góly

Domácí:

Hosté: 82. Duda

Sestavy

Domácí: Nguyen – Tomič, Hofmann, Kadlec (C), Kalabiška – Trávník (59. Kohút), Daníček, Havlík – Petržela (69. Holzer), Mihálik, Doski (84. Vecheta).

Hosté: Schwäbe – Schindler, Kilian, Hübers, K. Pedersen – Huseinbasic, Martel, Schirí, Kainz (C) (74. Duda) – Dietz (61. Tigges), Adamjan (73. Maina, 90. Schmid).

Náhradníci

Domácí: Borek, Fryšták, Šimko, Břečka, Holzer, Ljovin, Vecheta, Kohút, Juroška, Kozák, Siňavskij, Brandner

Hosté: Horn, Urbig, Soldo, Schmitz, Uth, Hector, Duda, Tigges, Maina, Schwirten, Strauch, Schmid

Karty

Domácí: Trávník, Kohút, Daníček

Hosté: Adamjan, Huseinbasic, Schindler, Duda, Kilian

Rozhodčí

Kruashvili – Varamishvili, Pipia (všichni GEO)

Stadion

Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště

Návštěva

7333 diváků

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. FK Partizan 6 2 3 1 9:7 9
2. Nice 6 2 3 1 8:7 9
3. Köln 6 2 2 2 8:8 8
4. Slovácko 6 1 2 3 8:11 5

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud