20. dubna 2023 • 23:00

Obrat West Hamu v Konferenční lize. Semifinále pro Coufala, Součka i Baráka

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté West Hamu s obráncem Vladimírem Coufalem a záložníkem Tomášem Součkem postoupili do semifinále Evropské konferenční ligy. „Kladiváři“ po úvodní venkovní remíze 1:1 zdolali v domácí čtvrtfinálové odvetě Gent 4:1. Také další český reprezentant Antonín Barák oslavil s Fiorentinou postup mezi nejlepší čtyři týmy soutěže. „Fialkám“ k tomu stačila i dnešní prohra 2:3 s Lechem Poznaň, jelikož před týdnem na jeho hřišti zvítězily 4:1.



West Ham s Fiorentinou na sebe můžou narazit ve finále, které se uskuteční 7. června v pražském Edenu. Londýňané vyzvou v semifinále Alkmaar, jenž prošel dál na úkor Anderlechtu. Fiorentinu čeká Basilej, švýcarské mužstvo vyřadilo Nice. Semifinálová utkání se odehrají 11. a 18. května.

Svěřenci trenéra Moyese na Olympijském stadionu od 26. minuty s Gentem prohrávali, ještě v první půli ale srovnal Antonio. West Ham rozhodl o postupu v rozmezí 55. až 63. minuty, kdy skóroval třikrát. Nejprve se prosadil z penalty Paquetá, poté Rice a konečný výsledek stanovil opět Antonio.

Na rozdíl od úvodního duelu nastoupil český reprezentant Barák od začátku a stejně jako Coufal se Součkem vydržel na hřišti celé utkání. Přestože aktuálně devátý tým italské ligy šel do odvety s bezpečným náskokem, vynutili si hosté málem prodloužení, protože třígólové manko smazali.

Na začátku duelu poslal Lech do vedení Sousa, další branky v rozmezí 65. až 69. minuty přidali Velde z penalty a Sobiech. V 78. minutě ale snížil Sottil a v nastavení stanovil konečný výsledek Castrovilli.

Postoupil i Alkmaar. Nizozemský celek sice na hřišti bruselského Anderlechtu před týdnem prohrál 0:2, v domácí odvetě však nepříznivý vývoj obrátil. Už po 14 minutách Pavlidis dvěma góly vymazal náskok belgického mužstva, první zásah obstaral z penalty. Zápas dospěl přes prodloužení až do penalt, v nichž Alkmaar vyhrál 4:1.

Basilej hrála doma s Nice 2:2 a v odvetě na hřišti týmu z Azurového pobřeží prohrávala od deváté minuty. „Orli“, kteří ve skupině narazili na Slovácko, směřovali k postupu, v 86. minutě si však útočník Augustin vynutil prodloužení, v němž Adams dokonal obrat.

Góly

Domácí: 78. Sottil, 90+2. Castrovilli

Hosté: 9. Sousa, 65. Velde, 69. Sobiech

Sestavy

Domácí: Terracciano – Venuti, Milenković (46. Martínez), Igor, Biraghi (C) (54. A. Terzić) – Bonaventura (71. Castrovilli), Mandragora, Barák – N. González, L. Jović (71. A. Cabral), Sottil (85. Kouamé).

Hosté: Bednarek – Dagerstål, J. Karlström I, Milić – Skóraś, Czerwiński (31. Pereira), Murawski (C) (82. Kvekveskiri), Rebocho – Sousa (80. Marchwiński) – Sobiech (80. Ishak), Velde (81. Ba Loua).

Náhradníci

Domácí: Cerofolini, Dodô, Saponara, Cabral, Castrovilli, Terzić, Ranieri, Martínez, Duncan, Bianco, Kouamé

Hosté: Medrala, Holec, Pereira, Douglas, Ishak, Marchwiński, Citajšvili, Gurgul, Amaral, Kvekveskiri, Šatka, Ba Loua

Karty

Domácí: Biraghi, Milenković, A. Terzić, Venuti

Hosté: Sobiech, Czerwiński, Kvekveskiri, Skóraś

Rozhodčí

Obrenovič (SVN) – Praprotnik (SVN), Kordež (SVN)

Stadion

Stadio Artemio Franchi, Florencie

Góly

Domácí: 5. Pavlidis, 14. Pavlidis

Hosté:

Sestavy

Domácí: Ryan – Sugawara, Chatzidiakos, Beukema, Kerkez (101. M. de Wit) – Clasie (C), Mijnans (113. Bazoer), Reijnders, Odgaard (113. Mihailovic), Pavlidis (46. Lahdo) – van Brederode (101. Meerdink).

Hosté: Verbruggen – Murillo (62. Sardella), Debast, Vertonghen (C), N'Diaye – Dreyer, Diawara (111. Kana), Refaelov (76. Stroeykens), Ashimeru (90. Arnstad), Amuzu – Slímání (106. Angulo).

Náhradníci

Domácí: Verhulst, Mihailovic, Dekker, Lahdo, Bazoer, Vanheusden, Buurmeester, de Wit, Meerdink, Goes, Deen

Hosté: Coosemans, Van Crombrugge, Delcroix, Sadiki, Stroeykens, Angulo, Lissens, Sardella, Kana, Arnstad, Leoni, Stassin

Karty

Domácí: Reijnders, Pavlidis, Kerkez, Mijnans, Clasie

Hosté: Diawara, Amuzu

Rozhodčí

Massa – Meli, Alassio (ITA)

Stadion

AZ Stadion, Alkmaar

Góly

Domácí: 37. Antonio, 56. Paquetá, 58. Rice, 63. Antonio

Hosté: 26. Cuypers

Sestavy

Domácí: Aréola – Coufal, Zouma (70. Kehrer), Akird, Palmieri – Souček, Rice (C) (70. Downes) – Bowen (78. Cornet), Paquetá, Benrahma (78. Fornals) – Antonio (70. Ings).

Hosté: Roef – Samoise, Piątkowski, Okumu, Fortuna – Kums (C), De Sart (71. Odjidja-Ofoe), Castro-Montes (84. M. Fofana) – Hong Hjun-seok (71. Depoitre) – Cuypers (84. Godeau), Orban (71. Tísúdálí).

Náhradníci

Domácí: Anang, Fabiański, Johnson, Cresswell, Fornals, Lanzini, Downes, Cornet, Ings, Kehrer, Simon-Swyer, Mubama

Hosté: Nardi, Odjidja-Ofoe, Hauge, Fofana, Torunarigha, Depoitre, Godeau, Tísúdálí, van Daele

Karty

Hosté: Orban

Rozhodčí

Grinfeeld – Hassan, Yarkoni

Stadion

London Stadium, Londýn

Góly

Domácí: 9. Laborde

Hosté: 86. Augustin, 98. Adams

Sestavy

Domácí: Schmeichel – Bard (73. Amráwí), Dante (C), Todibo, Mendy (73. Rosario) – Bouanani (87. Bráhímí), Ndayishimiye (114. Belahyane), Ramsey – Thuram, Moffi (73. Pépé), Laborde.

Hosté: Hitz – Millar (72. Calafiori), Pelmard, Adams, Lang – Burger (72. Augustin), Xhaka (C) (106. Essiam), Diouf, Ndoye (120. Fink) – Zeqiri (83. Males), Amdouni.

Náhradníci

Domácí: Bułka, Amráwí, Nahounou, Bryan, Bech, Lotomba, Rosario, Bráhímí, Búdawí, Pépé, Belahyane

Hosté: Salvi, De Mol, Vogel, Calafiori, Males, Kade, Essiam, Novoa, Augustin, Fink

Karty

Domácí: Dante, Búdawí, Bard, Ramsey, Pépé, Thuram

Hosté: Ndoye, Lang

Rozhodčí

Stadion

Allianz Riviera, Nice

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud