Jonáš Bartoš
24. srpna 2023 • 12:15

Plzeň je favoritem, připustil kouč „cestovatel“. Pookřál v srbštině

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KOSTANAJE | Soupeře západočeského celku vede zajímavý trenér. Milič Čurčič (42) vyzkoušel řadu exotických destinací, aktuálně se snaží v Kazachstánu pozvednout Tobol Kostanaj. Na tiskové konferenci den před výkopem ukázal, že má o Plzni značný přehled a pečlivě nachystal herní plán. „Očekávám fyzickou hru,“ prohlásil srbský kouč, který si vysloužil pochvalu i od svého protějšku Miroslava Koubka.



Tobol na cestě evropskou kvalifikací zvládl vyřadit už tři soupeře, poslední překážkou k premiérové účasti v základní skupině Konferenční ligy zůstává Plzeň. „Je to silný soupeř, hrála v minulé sezoně Ligu mistrů proti Barceloně, Interu, Bayernu,“ ocenil Čurčič kvality českého celku. „Očekávám fyzickou hru s mnoha souboji o druhé balony. Může hodně pršet, což ovlivní trávník. Přijde okolo 8 500 fanoušků a uděláme všechno pro to, aby odcházeli spokojení,“ slíbil den před utkáním v dalekém Kazachstánu.

Viktorii nečeká rozhodně nic snadného, Tobol mimo jiné přešel i přes švýcarskou Basilej. „Jde o velice dobré mužstvo, plně ho respektujeme. Předností je určitě technická stránka týmu, pohyblivost hráčů, dobrá organizace. Hráči v každém okamžiku vědí, co mají hrát, jsou době vedeni a trénováni,“ zdůraznil plzeňský kouč Miroslav Koubek.

Ale zpět k Čurčičovi. Mladý kouč má za sebou pestrá angažmá, mimo jiné trénoval v Libanonu nebo v Íránu. Teď zkouší prorazit v Kazachstánu, obrovské zemi s minimálním zalidněním. V Kostanaji vede celek složený z domácích hráčů, k nim si přivedl krajany ze Srbska, k dispozici má i hráče z Ruska, Běloruska nebo Pobřeží Slonoviny. „Za poslední měsíc a půl jsme odehráli přes patnáct utkání, je to pro nás velmi náročné. Hráči jsou bez rodin, unavení, často zranění. Ale jsem spokojený s tím, jakou můj tým odvádí práci,“ ocenil své hráče.

Na středeční tiskové konferenci přepínal do tří různých jazyků. Místním novinářům odpovídal rusky, na dotazy Sportu reagoval v angličtině. Posléze slyšel i rodnou srbštinu a výrazně pookřál. Redaktora Radiožurnálu, jehož otec pochází ze Srbska, po skončení oficiální části zvědavě zpovídal a vyptával se ho, jak se dostal k práci v českých médiích.

Když ale byla řeč o Plzni, mluvil vážně. Bylo znát, jak soupeře uznává a má ho výborně zmapovaného. Detaily z taktického plánu, jaký má připravený, ale příliš rozvádět nechtěl. „Viktoria je silný tým a má hodně zkušeností. Podívejte se na Viktorii a můj tým. Je jasné, že Plzeň je favoritem. Pro nás to bude velmi těžké, ale uděláme maximum, abychom uspěli,“ řekl před utkáním.

Výkop je naplánovaný na 16 hodin českého času, v Kostanaji je o čtyři hodiny víc. Deník Sport a server iSport.cz přinese zpravodajství přímo z dějiště zápasu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud