15. března 2024 • 14:15

Los KL: Plzeň čeká ve čtvrtfinále Barákova Fiorentina. Aston Villa - Lille

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
33
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně se ve čtvrtfinále Konferenční ligy utkají s italskou Fiorentinou. V týmu loňského finalisty působí i český reprezentant Antonín Barák. Viktoria začne dvojzápas 11. dubna doma, odvetu odehraje v Itálii o týden později. Dalším zajímavým duelem je například souboj Aston Villy s Lille. V případě postupu se Viktoria utká v semifinále s lepším z dvojice PAOK - Club Bruggy.



Plzeň ve čtvrtek po bezbrankové remíze v domácí odvetě osmifinále vyřadila Servette Ženeva po penaltovém rozstřelu a poprvé v klubové historii prošla v pohárech mezi nejlepších osm týmů. V sezonách 2012/13, 2013/14 ani 2017/18 z osmifinále nepostoupila. Po vyřazení Sparty a Slavie z Evropské ligy zůstali Západočeši posledním českým zástupcem v tomto ročníku klubových soutěží UEFA.

Anketa

Postoupí Plzeň přes Fiorentinu ve čtvrtfinále Konferenční ligy?

ANO
NE

Fiorentina se vrátí do Česka po necelém roce, vloni v červnu ve finále Konferenční ligy v pražském Edenu utrpěla porážku 1:2 s West Hamem. Za aktuálně osmý tým Serie A hraje devětadvacetiletý Barák, jenž dal ve čtvrtek jediný gól „Fialek“ při remíze 1:1 s Maccabi Haifa. Český středopolař se trefil i při vítězství 4:3 v prvním osmifinálovém duelu.

Fiorentina na Plzeň v soutěžích UEFA ještě nenarazila. S českým klubem se naposledy v pohárech utkala v sezoně 2016/17, kdy ve skupině Evropské ligy porazila Liberec 3:1 venku a 3:0 doma. Západočeši se s italským soupeřem poměřili v minulém ročníku skupiny Ligy mistrů, s Interem Milán prohráli 0:2 doma a 0:4 venku.

Plzeňští v součtu s kvalifikací ve 14 zápasech této sezony Konferenční ligy neprohráli a z toho jedenáctkrát udrželi v základní době čisté konto. Aktuálně třetí tým domácí soutěže zvítězil ve všech šesti zápasech skupiny, čímž se postaral o český pohárový rekord.

Tuzemský zástupce si v soutěžích UEFA zahraje čtvrtfinále po dvou letech, v sezoně 2021/22 mezi osm nejlepších v Konferenční lize postoupila pražská Slavia. Ta drží dosavadní rekord českého klubu v pohárech od rozdělení federace, v roce 1996 došla do semifinále tehdejšího Poháru UEFA.

Vstoupit do diskuse
33

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud