6. března 2013 • 09:30

Ronaldo neslavil, před fanoušky se styděl: Kvůli United jsem smutný

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jablonec - Karviná: Nádherný gól! Fleišman z přímáku propálil Fendricha, 1:2
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
VŠECHNA VIDEA ZDE

V odvetě Ligy mistrů proti Manchesteru United to nebyl úplně on. Přesto Cristiano Ronaldo zápas proti klubu svého srce rozhodl postupovou brankou na 2:1. Místo slavení však omluvným gestem ukázal fanouškům, jak moc si svého bývalého anglického zaměstnavatele váží. "Jsem šťastný, že s Realem postupujeme, ale také trošku smutný z toho, že jsou United venku," líčil smíšené pocity sedmadvacetiletý střelec.



Jindy nezastavitelný pan HRÁČ, který momentálně válcuje lehce zvadlého Messiho, v bitvě proti United nebyl ve své kůži. Jenže nakonec právě jeho kopačka rozhodla o tom, že Real postupuje do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Cristiano Ronaldo se na Old Trafford vrátil po čtyřech letech. Z hraní v dobře známém prostředí byl lehce v rozpacích. Vítěznou branku, kterou v 69. minutě rozesmutnil fanoušky United, ani neslavil.

"Byl to pro mě opravdu emotivní moment," hlesl Ronaldo. "Řeknu jedno slovo: neuvěřitelné. Kvůli fanouškům jsem se trošku styděl, proto jsem ve dvou zápasech proti United nehrál na takové úrovni jako obvykle," přiznala portugalská superstar.

"Mentálně to pro Ronalda bylo složité. Hrál jsem na Stamford Bridge, když jsem opustil Chelsea. Nic snadného. Hrál jsem v Portu. Nic snadného. Jednou se vrátím na San Siro nebo Santiago Bernabeu, zase to nebude nic jednoduchého," prohlásil kouč Realu Mourinho.

Ronaldo často zdůrazňuje, že United má v srdci a Alex Ferguson pro něj je něco jako fotbalový táta. Kvůli tomu ho fanoušci na Old Trafford zahrnuli velkými ovacemi, byť přijel jako hlavní hvězda soupeřova týmu.

"Přijetí od diváků bylo neuvěřitelné. Oba zápasy s United pro mě byly velmi zvláštní. A především pak ten úterní," přiznal Ronaldo.

Portugalský kanonýr se nechtěl pouštět do velkých debat, zda byl záložník United Nani vyloučen ve druhém poločase oprávněně. Naštvaní domácí se zlobili, že právě kontroverzní výrok tureckého sudího Cakira zápas výrazně ovlivnil v jejich neprospěch. Real totiž početní výhodu využil k otočení výsledku.

"Abych byl upřímný, ani jsem neviděl, co Nani udělal. Fotbal takové situace prostě přináší," reagoval diplomaticky Ronaldo, který teď s osmi vstřelenými brankami vede tabulku kanonýrů tohoto ročníku LM.

Hráči Realu Madrid slaví Ronaldův gól do sítě Manchesteru United, CR7 se nechal objímat, ale spíš se za gól omlouval United
Hráči Realu Madrid slaví Ronaldův gól do sítě Manchesteru United, CR7 se nechal objímat, ale spíš se za gól omlouval United

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud