2. října 2013 • 15:12

Styď se! Neymar se po faulu svíjel jako postřelený

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Neymar se víc povaluje na trávníku, než by válel na hřišti. V Barceloně nijak nezáří a minimálně rozpačitý dojem z hvězdné posily musí mít fanoušci i po včerejším vítězství katalánského klubu nad Celtikem 1:0 v Lize mistrů. Brazilský hračička se už zase jednou na hřišti málem rozplakal...



MATCH OVERVIEW LEGACY
1. 10. • 20:45
Celtic Glasgow
Celtic Glasgow
0:1
ONLINE
1. října
20:45
FC Barcelona
FC Barcelona
Góly

Domácí:

Hosté: 76. Fábregas

Sestavy

Domácí: Forster – Lustig (70. Forrest), Ambrose, van Dijk, Izaguirre – Matthews, Brown (C), Commons (86. Pukki), Mulgrew, Samaras (C) – Stokes (70. Kayal).

Hosté: Valdés – Dani Alves, Bartra, Piqué, Adriano – Xavi (C), Busquets, Iniesta (89. Song) – Pedro (75. A. Sánchez), Fábregas (78. Tello), Neymar.

Náhradníci

Domácí: Załuska, Biton, Rogic, Kayal, Baldé, Pukki, Forrest

Hosté: Pinto, Montoya, dos Santos, Song, Roberto, Sánchez, Tello

Karty

Domácí: Lustig, Brown (č), Samaras, Izaguirre

Hosté: Fábregas, Busquets, A. Sánchez

Rozhodčí

Lannoy – Cano, Annonier (FRA)

Stadion

Celtic Park, Glasgow

Několika skotským soupeřům sice v utkání skupiny H nasadil jesličky, Neymarův nejvýraznější zápis však přišel v 59. minutě. A nebyl to úplně fotbalový moment hodný jihoamerického talentu.

Kapitán Celtiku Scott Brown brazilského forvarda při stíhání míče povalil na zem a ještě ho úmyslně klepnul kopačkou do zad. Jasný faul i červená za neférové dohrání souboje.

Jenže když už se za incident rozdávaly karty, Neymarovi by slušel trest za trapné herectví. Rozkřičel se na celé kolo a div, že se při svíjení a válení na trávníku doopravdy nezranil.

VIDEO | Ťuknutí do zad... a Neymar křičí!

"Pokud tam k nějakému kontaktu vůbec došlo, tak byl absolutně minimální," bránil svého svěřence kouč Neil Lennon. "Ovlivnilo to zápas, přitom během utkání došlo k daleko horším situacím."

Video však dává za pravdu sudímu, Brown jednoznačně Neymara do zad nakopl, byť lehce. Stejně tak ale potvrzuje nepřiměřenou reakci jednadvacetileté brazilské hvězdy.

"Bylo to přísné vyloučení. Ano, byl tam kontakt, ale Neymar si tu červenou od sudího vyprosil," okomentoval pro BBC klíčovou situaci bývalý obránce Celtiku Gary Caldwell.

VIDEO | Faul Browna na Neymara

"Ale nebyl v tom sám, hned několik hráčů Barcelony se rádo skácelo k zemi při každé příležitosti. To rozhodlo o porážce Celtiku," dodal jednatřicetiletý bek, který v zeleno-bílém dresu odkopal přes stovku utkání.

"Nemám potřebu se Neymarovi jakkoliv omlouvat nebo ospravedlňovat našeho kapitána," uzavřel téma červené karty na pozápasové tiskové konferenci trenér Lennon.

Vyloučení skotského kapitána bylo nakonec pro výsledek zápasu klíčové. Celtic do té doby držel bezbrankový stav a až čtvrt hodiny poté, co šel do oslabení, inkasoval. Centr Alexise Sáncheze za záda jinak vynikajícího brankáře Frasera Forstera poslal v 76. minutě Cesc Fábregas.

"Hrát proti Barceloně je těžké i v plném počtu, natož v deseti. Ale hráli jsme dobře," shrnul Lennon. Přesto jeho tým odešel s prázdnou a ve skupině H zůstává po dvou zápasech poslední bez jediného bodu.

VIDEO | Fábregas rozhoduje o vítězství Barcelony

Celtic jde do deseti. Kapitán Scott Brown byl vyloučen po faulu na Neymara
Celtic jde do deseti. Kapitán Scott Brown byl vyloučen po faulu na Neymara

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud