25. října 2013 • 04:58

Není 0:5 jako 0:5. Anderlecht vystřelil šestnáctkrát, Plzeň ani jednou

Autor: neu, han
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smutný pohled na výsledek, ještě smutnější do statistik. Stačí jen jeden údaj, a celé Evropě je jasné, co se ve středu večer v Mnichově odehrávalo. Střelecké pokusy Bayern – Plzeň 35:0. „Bůra“ sice dostal i Anderlecht s PSG, dokonce doma, jenže není 0:5 jako 0:5. Francouze totiž přestřílel 16:14.



Viktoria věděla, že proti momentálně nejlepšímu Evropy (možná i světa), nemá šanci. Jejím přáním bylo dopadnout líp než před dvěma roky v Barceloně (porážka 0:2). Když už ne výsledkově, tak alespoň co se týká statistik. Jenže i v číslech dopadla hůř než na Nou Campu.

I v Allianz Areně se netrefila mezi tyče, Bayernu navíc dovolila vypálit na svoji branku o 16 střel víc než Barceloně (Barca 6x, Bayern 22x). Prakticky stejný rozdíl byl i v celkovém počtu střeleckých pokusů (Barcelona vyslala 18 střel, Bayern 35). Pro příklad, v sobotu v Mnichově vyprodukoval Mainz celkem 12 střel.

Aby měl outsider proti favoritovi naději na solidní skóre, musí v osobních soubojích kousat, štípat, vytvářet na soupeře permanentní tlak. I nejlepší borci v úzkých kazí. A čím víc, tím je samozřejmě šance na příznivější skóre vyšší. Nelze presovat celý zápas, ovšem minimálně poločas ano. Jenže Viktoria si v této disciplíně vedla mizerně. Důsledkem jsou rekordní cifry v úspěšnosti přihrávek hráčů Bayernu, kteří měli na jejich realizaci luxusní čas a klid.

Vždyť kapitán Philipp Lahm pokazil za celý zápas pouze jedinou, dosáhl úspěšnosti 98 %! Přes devadesátiprocentní hranici se dostali další dva jeho spoluhráči z pole (Van Buyten 96 %, Rafinha 92 %). Ostatní skončili jen těsně pod touto hranicí.

VIDEO: Zlatanovy čtyři góly a sestřih Anderlecht - PSG 0:5

To Cristiano Ronaldo měl po středečním večeru na kontě „jen“ dvě branky. Portugalská megastar ale stále vládne tabulce nejlepších střelců Ligy mistrů. Mimochodem, třetí je Lionel Messi se čtyřmi zásahy.

Viktoriáni? Nejlepší z nich František Rajtoral 67 %, Pavel Horváth 65 %. Nejhůř si vedl Milan Petržela (43 %). Na Nou Campu si Západočeši vedli celkově o tři procenta lépe (60% úspěšnost přihrávek). Také proto měl Bayern míč v moci delší časový úsek než v roce 2011 Messi a spol. (téměř 45 minut, Barcelona o čtyři méně).

Prohrát v Mnichově 0:5 není ostuda. Hamburk tady dostal na jaře devítku, Barcelona čtyřku. I tak bylo v silách Plzně potrápit superfavorita o něco víc.

Navlas stejně jako Viktoria dopadl Anderlecht proti francouzskému tygrovi PSG, také prohrál 0:5. Paris Saint Germain kvalit Bayernu nedosahuje, rozhodně však patří do kategorie top evropských mužstev. Přesto jej Belgičané přestříleli 16:14, na rohy vyhráli 9:2.

Titulní strana pátečního deníku Sport Titulní strana pátečního deníku SportFoto Sport

David Limberský kráčí za Robbenem.
David Limberský kráčí za Robbenem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud