18. března 2014 • 04:30

ČECHobotnice! Podívejte se na ďábelský trénink: pálí na něj i tenisáky

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Jak jeden z nejlepších fotbalových brankářů na světě piluje své vyhlášené reflexy? Kamery na tréninku Chelsea před úterním duelem Ligy mistrů proti Galatasarayi zachytily jedno ze cvičení Petra Čecha, při kterém jde normálnímu smrtelníkovi hlava kolem...



Odhodit, chytit, pustit míč, chytit tenisák, vrátit tenisák, zvednout míč, nadhodit nad hlavu, chytit, odhodit, chytit...

Jen se na to podívejte: ze dvou stran na Čecha posílají fotbalové míče jeho brankářští kolegové, zprostředka pak na něj ještě pálí tenisáky raketou kouč gólmanů Chelsea Christophe Lollichon.

VIDEO | Podívejte se na trénink Petra Čecha

A francouzský trenér je neúprosný: tohle ďábelské cvičení musí Čech provádět precizně, když mu jednou vypadne míč, naštvaně se otočí a máchne raketou. Ale zase pěkně rychle zpátky k brankářskému drilu...

Z Rennes až na vrchol

Právě tahle spolupráce dostala českou reprezentační jedničku na vrchol – Lollichon se ve francouzském Rennes prokousával od mládeže k prvnímu týmu právě ve chvíli, kdy sem dorazil vytáhlý mladík z Čech.

V sezoně 2003/2004 pak už byl Lollichon regulérním trenérem brankářů a Čechova kariéra letěla prudce vzhůru.

Přečtěte si archivní rozhovor s koučem Lollichonem:

V lednu 2004 se domluvil na bombastickém přestupu do Chelsea, kam za ním o další tři roky později i na jeho doporučení dorazil opět i Lollichon.

Teď tak pro svého svěřence mohl připravit i tohle neobvyklé cvičení, které by Čechovi mohlo pomoci třeba v souboji s bývalým spoluhráčem Didierem Drogbou.

Petr Čech a jeho nezvyklý dril s koučem brankářů Lollichonem - ten na něj pálil i míčky tenisovou raketou
Petr Čech a jeho nezvyklý dril s koučem brankářů Lollichonem - ten na něj pálil i míčky tenisovou raketou

Čech: Drogbu čeká krásné přijetí

Ten se poprvé od roku 2012 vrátí Stamford Bridge, tentokrát ovšem v dresu Galatasaraye Istanbul v rámci odvety osmifinále Ligy mistrů.

„Pro fanoušky Chelsea stejně jako pro Didiera to bude mít hodně zvláštní příchuť. Jsem přesvědčen, že se mu dostane krásného přijetí, protože ho tady všichni měli rádi,“ uvedl Čech na svém webu.

V Turecku uhráli Blues remízu 1:1 a jejich brankářská jednička bere jedině vítězství. „Hrajeme doma a musíme toho využít k postupu. Věřím, že to dokážeme a zvedneme si náladu po posledním nevydařeném zápase v lize,“ doufá.

„Výsledek 1:1 z prvního utkání dělá odvetu otevřenou. Pokud b

y dal soupeř gól, rázem by byli na koni. To nesmíme dopustit. Musíme dobře bránit a pokusit se, abychom ty góly dávali my a měli zápas od začátku pod kontrolou,“ dodal Čech.

MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 3. • 20:45
Chelsea FC
Chelsea FC
2:0
ONLINE
18. března
20:45
Galatasaray Istanbul
Galatasaray Istanbul
Góly

Domácí: 4. Eto´o, 42. Cahill

Hosté:

Sestavy

Domácí: Čech – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Willian (90+3. Kalas), Ramires, Oscar (82. Schürrle), Lampard, Hazard – Eto´o (86. Torres).

Hosté: Muslera – Eboué (77. Hajrović), Chedjou, Kaya, Telles – Yilmaz (54. Bulut), Kurtulus (67. Balta), Inan (C), Melo, Sneijder – Drogba.

Náhradníci

Domácí: Schwarzer, Luiz, Kalas, Mikel, Schürrle, Torres, Ba

Hosté: Ceylan, Burdisso, Balta, Sarioglu, Gülselam, Hajrović, Bulut

Karty

Domácí: Oscar, Ivanović

Hosté: Melo, Drogba, Inan

Rozhodčí

Brych – Borsch, Lupp

Stadion

Stamford Bridge, London

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud