6. srpna 2014 • 12:18

Poradit si bez Holka v odvetě? S ním Sparta v lize bere 90 % bodů!

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠVÉDSKA | Situace pražské Sparty připomíná slavnou detektivku Deset malých černoušků od Agathy Christie. Jak jde čas, odpadávají jí ze zdravotních důvodů jeden hráč za druhým. Dnes si bude muset český šampion v odvetě třetího předkola Ligy mistrů na půdě Malmö poradit bez klíčového stopera Maria Holka, což nebude jen tak.



MATCH OVERVIEW LEGACY
6. 8. • 19:00
Malmö FF
Malmö FF
2:0
ONLINE
6. srpna
19:00
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí: 35. Rosenberg, 55. Rosenberg

Hosté:

Sestavy

Domácí: Olsen – Tinnerholm, Helander, Johansson, Ricardinho – Kroon (66. Mehmeti), Halsti, Adu, Forsberg – Kiese Thelin (82. Eriksson), Rosenberg

Hosté: Bičík – Kadeřábek, Švejdík, Kováč, Costa (85. Breznaník) – Hušbauer, Vácha, Matějovský (74. Bednář) – Dočkal, Přikryl (60. Krejčí) – Lafata

Karty

Domácí: Halsti, Rosenberg, Johansson, Mehmeti, Olsen

Hosté: Vácha, Švejdík, Bednář, Vácha (č)

Rozhodčí

Buquet – Debart, Gringore (vš. Francie)

Stadion

Nový stadión Malmö, Malmö (Švédsko)

Návštěva

19 322 diváků

Výčet zraněných fotbalistů Sparty od začátku sezony připomíná kalamitu. Josef Hušbauer, Ladislav Krejčí, Marek Matějovský, Ondřej Švejdík a nyní Mario Holek – ti všichni už na nějaký čas nebyli kouči Vítězslavu Lavičkovi k dispozici.

„Nepředpokládali jsme to,“ přiznává Lavička. „Ale tohle fotbal přináší a je třeba na to být připraven. Jsem rád, že kádr je dostatečně široký a že máme kvalitní zastoupení,“ doplňuje optimisticky.

Holka dnes proti Malmö nahradí Radoslav Kováč, který si souhru ve stoperské dvojici s Ondřejem Švejdíkem vyzkoušel už v sobotu proti Jihlavě – a bylo z toho čisté konto.

„Mario je stabilní hráč naší sestavy, takže to komplikace je, ale to nic nemění na tom, že hráči, kteří jsou připraveni Maria nahradit, jsou dostatečně zkušení – ať je to Radek Kováč nebo Jakub Brabec. Nemáme nějaké pochybnosti ve smyslu, že by v tom měl být problém,“ dodává Lavička.

Mírné obavy jsou však přece jen na místě. Zatímco s Holkem v sestavě má Sparta v lize bodovou úspěšnost 90 procent, bez něj jen 67 procent. K postupu do play off Ligy mistrů však může dnes i o gól prohrát.

Vítězslav Lavička se před odletem do Švédska podepisoval malému fanouškovi
Vítězslav Lavička se před odletem do Švédska podepisoval malému fanouškovi

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud