5. listopadu 2014 • 11:14

Rosického mizérie v Arsenalu: Wenger mu dovolil JEDNU přihrávku

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neveselá sezona pro něj pokračuje. Tomáš Rosický v ní buď nehraje, nebo hraje velmi málo. Potvrdilo se to i v úterním zápase, kdy nastoupil za Arsenal na konci nepovedeného zápasu s Anderlechtem (3:3). Statistiky kapitána fotbalové reprezentace byly velmi chudé. Během 13 minut na hřišti (včetně nastavení) si připsal jen JEDNU přihrávku a jednou byl faulovaný.



V závěru zápasu se toho z pohledu Rosického opravdu moc stihnout nedalo. Podle oficiálních statistik UEFA se útočník Lukas Podolski, kterého trenér Arséne Wenger poslal na hřiště spolu s Rosickým, nedostal dokonce ani k jedné přihrávce. Takže jeho český spoluhráč si vlastně ještě báječně zakopal…

Navíc soupeř v 90. minutě dotáhl úžasnou stíhací jízdu, když Mitrovic vyrovnal na 3:3, ačkoliv Anderlecht půlhodiny před koncem ještě prohrával 0:3. Na stadionu Arsenalu opravdu nebyl důvod, proč by domácí měli slavit.

A Rosický už vůbec ne. Jeho slabé vytížení v Arsenalu pokračuje. Od minulého reprezentačního srazu si připsal v klubu teprve druhý start. V Premier League odehrál minutu proti Sunderlandu a k tomu přidal do statistik další čárku až proti Anderlechtu.

Arsenal přišel šokujícím způsobem o jasný náskok
Arsenal přišel šokujícím způsobem o jasný náskok

I tak bylo jasné, že se dnes objeví v nominaci trenéra Pavla Vrby na kvalifikační zápas s Islandem. „Tomáš je pro nás důležitý hráč, do týmu patří. Ale neznamená to, že se bez něj neobejdeme, to se ukázalo i v Kazachstánu, kde jsme to zvládli,“ připomněl poslední výhru. Na ní se Rosický nepodílel kvůli zranění.

I z Vrbových slov je zřejmé, že ze současného Rosického vytížení nemá radost. „Tomáš musí sám posoudit, jestli bude dál pokračovat v Arsenalu, určitě ani jemu tahle situace nevyhovuje. Je rozdíl, když nastupujete po přípravě, nebo když tři čtvrtě roku nehrajete. Zákonitě se to musí projevit na hřišti.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud